VRO

FOTO U Muzeju grada Koprivnice otvorena izložba o sudjelovanju Podravaca u operaciji Bljesak

Zapovjednik 117. brigade i načelnik operative Zbornog područja Bjelovar pukovnik Ivica Zgrebec prisjetio se ratnoga puta koprivničkih branitelja.

14:49h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Izložba Koprivničke postrojbe u VRO Bljesak naziv je izložbe danas otvorene u Muzeju grada Koprivnice, kao uvod u obilježavanje vojno-redarstvene operacije Oluja te uz 25. obljetnicu Bljeska, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.


Izložba prikazuje i dokumentira sudjelovanje Koprivničanaca i Podravaca općenito u postrojbama Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova koji su sudjelovali u operaciji Bljesak i oslobađanju 600 kvadratnih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije početkom svibnja 1995. godine.

Zapovjednik 117. brigade i načelnik operative Zbornog područja Bjelovar pukovnik Ivica Zgrebec prisjetio se ratnoga puta koprivničkih branitelja. Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara podsjetio je na vrijednosti Domovinskoga rata i značaj operacija. Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, uz kojega su bili predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te pročelnica Ana Mušlek, istaknuo je važnost očuvanja istine o Domovinskome ratu.

– Odajemo počast hrvatskim braniteljima koji su svoje zdravlje i živote žrtvovali da bi danas imali samostalnu državu. Bljesak i Oluja su uz druge velike i značajne vojno redarstvene akcije oslobodile našu zemlju i uspostavile suverenost i nema boljeg načina nego izložbom ratne građe još jednom podsjetiti sena to slavno razdoblje u kojem su branitelji s područja naše županije dali velik doprinos – rekao je Ljubić.

Zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž istaknula je kako su koprivničke postrojbe ostavile “neizbrisiv doprinos u Domovinskom ratu”, zahvalivši se “braniteljima na hrabrosti i spremnosti da svoje živote polože na oltar domovine.”

čitam...