24.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
AGLOMERACIJA

FOTO U Pitomači se provodi najveći projekt u povijesti općine, Slobodnjak: Na terenu je 75 ljudi, imamo 13 raspoređenih ekipa
F

Započeo je krajem 2020. godine, a trajat će tri godine.

Ne propustite

Brojni uključeni u projekt aglomeracije Pitomača prisustvovali su jučerašnjoj početnoj konferenciji. Vrijednost projekta jest, otprilike, 262 milijuna kuna, pri čemu je 149 milijuna kuna europskog novca, a 60 milijuna prihvatljivih troškova otpada na nacionalna sredstva.

Projekt je započeo krajem 2020. godine, trajat će tri godine, a glavni dio čini izgradnja mreže i priključaka, uređaja za pročišćivanje otpadnih voda i nabava vozila za prijevoz mulja, kazala je Tihana Harmund, ravnateljica virovitičke tvrtke Virkom koja je nositelj projekta.

Cilj je povećati priključenost stanovništva na sustave javne odvodnje i vodoopskrbe.

Načelnik općine Željko Grgačić, između ostaloga, izrazio je veselje što će Pitomača imati uvjete poput većih gradova. Državni tajnik Mario Šiljeg ispred Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja istaknuo je kako ovim projektom podižu “prosjek priključenosti na sustav javne odvodnje i na sustav javne vodoopskrbe na preko 80 posto priključenih stanovnika.”

Nakon konferencije, okupljeni su obišli radovi u Ulici Petra Zrinskog, jednoj od lokacija.

– Trenutno je nekih 75 ljudi na samom terenu, imamo 13 ekipa koje su raspoređene po svim lokacijama same aglomeracije Pitomača. Dio ekipe je u Grabrovnici, Otrovanec je već zakopan, a već jedna ekipa radi na priključcima. Počeli smo radove u Starom Gradcu i Pitomači. U operativnom planu radovi su zasad u rokovima i ne kasne. Dosad je odrađeno nekih 30 kilometara trase, kopamo nekih 170 do 200 metara prosječno u danu i s tim ekipama paralelno radimo priključke što se tiče kanalizacijske, ali i vodovodne mreže – rekao je Božidar Slobodnjak, predstavnik izvođača radova Brana d.o.o.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

[eTV] RIJEKE PRAVDE Kandidatkinja HSS-a Kristina Škoda Vajdić: Birajte promjene, učinimo Hrvatsku boljom i pravednijom!

Na listi koalicije Rijeke Pravde u IV. izbornoj jedinici, lista 13. redni broj 4. nalazi se članica Županijske skupštine...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×