srednja škola koprivnica

FOTO Učenici putem skypea simulirali Sjednicu UN-a o klimatskim promjenama

14:05h
0
Europski poduzetnici sutrašnjice // Foto: Srednja škola Koprivnica
Europski poduzetnici sutrašnjice // Foto: Srednja škola Koprivnica

U sklopu Erasmus+ projekta Europski poduzetnici sutrašnjice učenici Srednje škole Koprivnica sudjelovali su u skype debati s partnerima iz Francuske i Italije.

Tema simulacije bila je Sjednica UN-a, a cilj je bila rasprava o klimatskim promjenama, ali i donošenje novih mjera kojima će se te promjene usporiti.

Voditelj simulacije bio je Mario Latin, profesor, dok su učenici zastupali Japan, Kanadu, Australiju i Rusiju, Indiju i ekološke aktiviste. S druge strane, učenici iz Italije zastupali su zemlje Europske unije, Sjedinjene Američke Države i Kinu, a učenici iz Francuske zemlje u razvoju, naftne kompanije i novinare.

Nakon što su zastupnici iznijeli svoja stajališta i ponudili moguće smjernice za njihovo rješavanje i buduće djelovanje, održana je konferencija za novinare.

S obzirom na to da se simulacija odvijala putem video konferencije i na engleskom jeziku, učenici iz sve tri škole dobili su mogućnost dodatno usavršiti vještinu komunikacije na engleskom jeziku u interkulturalnom okruženju, ali i unaprijediti vlastite digitalne vještine.

Ovo je bila već druga simulacija koju su učenici odradili u sklopu projekta, a sljedeća je najavljena za kraj travnja.

 

čitam...
Loading...