USLUGA OSOBNE ASISTENCIJE

FOTO Udruga Latice i dalje pomaže svojim članovima, uz poštivanje svih propisanih mjera

17:32h
0
IMG
Foto: Udruga Latice

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, 13. je siječnja ove godine započela s provedbom projekta „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama „Latice“ Koprivnica“.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda kroz javni poziv, a kroz njega je za sedmero osoba s intelektualnim teškoćama, odnosno invaliditetom, omogućena usluga osobne asistencije i zaposlenje sedmero osobnih asistenata te voditelj projekta i administrator.

Cilj projekta, napominju iz Udruge, je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Ciljana skupina projekta su odrasle osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Kako bi ovu uslugu omogućili svojim korisnicima, iz Udruge Latice javljaju nam kako se ova usluga osobne asistencije provodi prema uputama Ministarstava i Nacionalnog stožera cijelo vrijeme bez obzira na sve probleme uzrokovane koronavirusom. Osobnim asistentima osigurana je zaštitna oprema, maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva. 

Spomenimo na kraju, ukupna vrijednost projekta iznosi 933.331,70 kuna te je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se do 13. siječnja 2022. godine.