17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 28. veljače 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
ZA TEKUĆU GODINU

FOTO Udruge potpisale ugovore o sredstvima za razne programe, Koren: Doprinosite slici gospodarstva županije, zaslužujete pohvale
F

Nakon govornog dijela potpisivanja te pred konačno potpisivanje, uslijedilo je svojevrsno iznenađenje, kako ga je najavio župan. Naime, u prostoriju je ušao ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Ne propustite

U Županijskoj upravi danas je, tijekom prijepodnevnih sati, održano potpisivanje ugovora za projekte i programe udruga iz djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2021. godini. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac iznio je podatke, rekavši kako su prihvaćeni svi prijavljeni projekti, njih 15.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kazao je kako je od 2016. godine ukupno 1,4 milijuna kuna dodijeljeno za 158 programa udruga s ovoga područja.

– Svi vi doprinosite slici gospodarstva županije, to je vrlo vrijedan mozaik koji vrijednim čini i najmanji mozaik. Tako i vaše aktivnosti zaslužuju pohvale. Vaš rad prepoznajemo upravo kroz ovakve natječaje. Nastojimo doprinositi ravnomjernom razvoju. Važan nam je doprinos koji dajete županijskim manifestacijama – rekao je Koren.

Foto: Ivan Balija
Marijan Štimac // Foto: Ivan Balija

Predsjednica Udruge voćara i proizvođača voćnih prerađevina Koprivničko-križevačke županije Sandra Levak-Miklošić obratila se okupljenima, zahvalivši na donacijama te dodavši kako vjeruje da su svima vrlo važne.

– Dio programa bez vaših potpora ne bismo mogli realizirati. Neki od programa trebali bi uroditi velikim stvarima. Osjećam veliku odgovornost s obzirom na to da smo potpisali ugovor na jako veliki iznos. Nadam se da ćemo programe uspjeti realizirati – izjavila je S. Levak-Miklošić.

Foto: Ivan Balija
Sandra Levak-Miklošić // Foto: Ivan Balija

Predsjednik Pčelarske udruge Lipa Koprivnica Zdenko Lončarić istaknuo je kako na županijskome području djeluje oko 250 pčelara koji su, kaže, značajan gospodarski segment. Podsjetio je kako manifestacijom u Hlebinama, susretom pčelara povodom obilježavanja Svetog Ambrozija, označavaju završetak i početak pčelarske.

– Hvala na donaciji. Ove će godine, u okviru te aktivnosti, biti izrada zastave Reda Svetog Ambrozija. Čast mi je ponuditi vam kumstvo. Nadamo se da ćete prihvatiti taj poziv. Posvetit ćemo zastavu i tako učvrstiti suradnju vas kao institucije i nas pčelara – kazao je

Foto: Ivan Balija
Zdenko Lončarić // Foto: Ivan Balija

Lončarić, nakon čega je Koren kumstvo i prihvatio.

Ispred Udruge mljekara Drava-Sava govorio je Željko Turčić.

– Mljekarstvo je došlo na niske grane. Zatvaraju se velike farme, problem je što se otkupljivači žele riješiti malih proizvođača. Tražili smo pomoć vani te dobili ponudu čija cijena mlijeka trenutno ne odgovora. Suša nas je pogodila, vidjet ćemo kako će biti. Najavljuje se masovno prodavanje svega u stočarstvu. Ne znam kako bi se na tome dijelu moglo pomoći – požalio se Turčić.

Foto: Ivan Balija
Željko Turčić // Foto: Ivan Balija
Predstavnike udruga iznenadio dolazak ministra Horvata

Nakon govornog dijela potpisivanja te pred konačno potpisivanje, uslijedilo je svojevrsno iznenađenje, kako ga je najavio župan. Naime, u prostoriju je ušao ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, uz pratnju saborskog zastupnika Darka Sobote. Objasnio je kako je razlog njegova dolaska u županiju potpisivanje jednoga drugoga ugovora, i to onoga o dodjeli potrebnog prostora za đački dom.

– Iza nas je specifična godina, posebice za vas koji se bavite gospodarskom djelatnošću. Hrvatsko gospodarstvo pokazalo je žilavost u onim trenucima kada su nam trgovačka društva i obrti proživljavali kalvariju uzrokovani covid krizom – započeo je Horvat, nastavivši.

– Ne kažem da je prijetnja iza nas. Cijepite se, pomozimo si barem na taj način, budimo odgovorni i živimo uz tu prijetnju – istaknuo je.

Siguran je, kaže, kako u vremenu ispred nas, od 2021. do 2027., “s obzirom na osigurane financijske injekcije, neće nedostajati svježeg kapitala za male, srednje i velike.”

Foto: Ivan Balija
Darko Horvat // Foto: Ivan Balija

– Vjerujemo da ćemo do kraja potpisati sve dogovorene ugovore s Europskom komisijom. Tada slijedi priprema javnih natječaja i poziva. To neće proći bez vas. Svaka kuna i euro moraju biti doprinos gospodarstvu i ostalim dijelovima života – govorio je Horvat.

I u ovome je dolasku predstavnika državne vlasti tema bila brza cesta kao infrastrukturno najzanimljiviji projekt ovoga područja.

– Prometna infrastruktura je žila kucavica svakog oblika razvoja. Brza cesta prema Zagrebu jest jedan od prioriteta. To je povijesni moment koji, eto, ide kraju. Građevinska dozvola trebali bi izdati do petka. Ako je rok 15. rujna, kada bi se mehanizacija trebala pojaviti na terenu, i to će spojiti Koprivnicu sa Zagrebom, ja ću biti sretan i zadovoljan s činjenicom da je moj resor obavio svoj dio posla. Sada čekamo da građevinska operativa napravi zadnji korak, odnosno izgradi objekt – otkrio je Horvat.

Ministar vjeruje kako će se u 2021. godini biti na 85-90 posto 2019. godine, što je, misli, dobra perspektiva i dobar pokretač investicijskog ciklusa i gospodarskog rasta.

Na kraju događaja, predstavnici udruga potpisali su ugovore.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Darko Horvat // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Odlična prilika

Ministarstvo turizma i sporta objavilo pozive poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu te za sufinanciranje projekata udruga

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je dva javna poziva. Prvi, Javni poziv poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu "STIPENDIJE" -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×