vrijedan projekt

FOTO Uz prigodan svečani program otvorena obnovljena školska kuhinja, načelnik Ivančan: Veseli nas što imamo sve više djece

Upriličena je svečanost na kojoj su nastupili školski tamburaši i podijeljene su ruže profesorima koji već dugi niz godina rade u školi.

12:05h
0
Foto: Jurica Karan

Povodom proslave Dana Osnovne škole Molve u četvrtak u školi su se okupili školski djelatnici na čelu s načelnikom Zdravkom Ivančanom i ravnateljem Ivanom Jakovićem. Stigao je i župan Koren u pratnji Ane Mušlek.

Upriličena je svečanost na kojoj su nastupili školski tamburaši i podijeljene su ruže profesorima koji već dugi niz godina rade u školi. Ipak, glavni događaj bilo je svečano otvorenje nove školske kuhinje.

Okupljene su lijepim riječima pozdravili i ravnatelj i načelnik, kao i župan Koren. Ravnatelj škole Ivan Jaković zahvalio je Županiji i Općini na podršci školskim investicijama i aktivnostima.

– Nakon što su dograđene školska knjižnica i multimedijska dvorana, zahvaljujući razumijevanju Županije, Općine i INA-e koji su prepoznali važnost ove obnove i njihovim financijskim sredstvima i donacijama, krenulo se s modernizacijom školske kuhinje. Potreba za obnovom kuhinje bila je važna i zbog županijskog projekta zdrave prehrane za učenike Pametan obrok za pametnu djecu, gdje obroke za učenike osmišljavaju nutricionisti tvrtke Podravka. Godinama se govori učenicima kako je potrebno zdravo se hraniti, ali Županija je odlučila napraviti iskorak i ne samo govoriti o zdravoj prehrani, već je i provoditi. Učenici koji se hrane u kuhinji izrazili su zadovoljstvo novim receptima i zdravom prehranom, no bila nam je potrebna adaptacija i opremanje kuhinje, a sve je moralo biti u skladu s HACCP certifikatom koji ima za cilj osiguravanje zdravstveno ispravne hrane – kazao je ravnatelj.

Foto: Jurica Karan

Načelnik Ivančan naglasio je kako će uz podršku Općine u novoj školskoj godini tople obroke dobivati i školarci u Repašu i Medvedički, što je još jedan iskorak u stvaranju jednakih uvjeta za sve učenike.

– Županija je dala velik doprinos razvoju školstva i Općine u zajedničkim projektima koji su obogatili ovaj prostor i moram naglasiti kako imamo odličnu suradnju. Posvećeni smo mjerama poticanja demografije i veseli nas što imamo mlade obitelji i više upisane djece u vrtić zbog čega ćemo morati tražiti nove odgojitelje. Svima čestitam Dan škole i želim da i dalje budete ovako vrijedni i marljivi – rekao je načelnik.

U svom obraćanju župan je čestitao ravnatelju, djelatnicima škole i načelniku Općine Zdravku Ivančanu na velikim naporima koje ulažu kako bi školstvo u Molvama bilo na najvišoj razini, a učenici i njihovi učitelji imali najbolje uvjete.

– Županija čini sve kako bi školama kojima je osnivač osigurala najbolje moguće uvjete za rad, a u Molvama imamo i veliku potporu Općine koja, iako to nije dužna, školi pomaže u mnogim stvarima i na tome smo kao partneri izuzetno zahvalni. U ovoj se školi osjeća radost i zajedništvo te strast učitelja prema poslu, a znamo kako je posao u prosvjeti nemoguće obavljati ako se ne pokaže ljubav i želja za stvaranjem mladih generacija kojima treba dati prave temelje. Ovo je ustanova koja to čini iznimno uspješno, jako ste dobro organizirani, a s poboljšanjem materijalnih uvjeta te značajnim investicijama koje su ovdje realizirane, podignut je standard na dobrobit svih učenika i njihovih učitelja. Molve su oduvijek bile prosperitetna općina koja sa Županijom njeguje partnerski odnos, a na taj smo način ušli i u projekt obnove školske kuhinje. Veselimo se daljnjoj suradnji i realizaciji novih projekata – kazao je župan te ujedno čestitao Dan škole.

Foto: Jurica Karan

Župan, načelnik i ravnatelj svečano su otvorili novoobnovljenu školsku kuhinju, koja će značajno doprinijeti većoj kvaliteti boravka učenika u školi. Zajednički je to projekt Županije, Općine Molve i INA-e vrijedan 243 tisuće kuna, a uz građevinske radove, kuhinja je opremljena profesionalnim namještajem i uređajima. Školska kuhinja konačno ima i odgovarajuće skladište za hranu te veliki zamrzivač čime je riješen problem nabave namirnica unaprijed, a učenici su se s oduševljenjem prilagodili i novom, samostalnom načinu posluživanja hrane.

Nastavak je to ulaganja Županije u Osnovnu školu Molve, nakon što je početkom prošle godine svečano otvorena nova školsko-općinska knjižnica, u sklopu projekta dogradnje knjižnice i zbornice te rekonstrukcije kotlovnice i nadogradnje spremišta.

Foto: Jurica Karan

Bila je to investicija vrijednosti milijun kuna u kojoj su, uz Županiju, sudjelovali Općina Molve i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Nakon svečane sjednice, župan je u pratnji načelnika Ivančana, ravnatelja Jakovića i ostalih gostiju obišao prostore Škole i kuhinje te su samoposluživanjem imali prilike uvjeriti se u funkcionalnost novoobnovljene kuhinje.

čitam...
Loading...