0.7 C
Koprivnica
Srijeda, 6. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Blagdan velike gospe

FOTO Velika meša u Molvama svake godine privlači sve više vjernika
F

Ne propustite

Ivančan je napomenuo je da bi ovo hodočašće trebalo uključiti u ponudu vjerskog turizma, tako da postane segment turističke ponude kontinentalne Hrvatske.

Kršćanski blagdan Velika Gospa, kojom se obilježava Marijino uznesenje na nebo, najveći je blagdan posvećen Majci Božjoj. Zahvaljujući toj stoljetnoj naklonosti Hrvata Mariji, u svetištima diljem zemlje danas se okupilo mnoštvo vjernika.

U općini Molve već se tradicionalno održava Velika meša, a procesija te središnje misno slavlje u župnoj crkvi Uznesenja Blažene djevice Marije, privuklo je velik broj mještana iz Molvi, ali i drugih župa te krajeva Hrvatske.

Tradicionalna procesija // Foto: Matija Gudlin
Tradicionalna procesija // Foto: Matija Gudlin

– Blagdan je tradicionalno hodočašće Majci Božjoj za Veliku Gospu, kada se održavaju i Dani općine. Ovo je značajno okupljanje, na koje dođe i nekoliko tisuća ljudi, a svake je godine sve veća

posjećenost, što se vidi i prema broju te zainteresiranosti ugostitelja – rekao nam je Zdravko Ivančan, načelnik općine Molve.

Ivančan je napomenuo da bi

Veselo druženje nakon mise // Foto: Matija Gudlin
Veselo druženje nakon mise // Foto: Matija Gudlin

ovo hodočašće trebalo uključiti u ponudu vjerskog turizma, tako da postane segment turističke ponude kontinentalne Hrvatske te je pozvao sve posjetitelje da dođu na besplatan koncert Begina, koji će se danas, u 22 sata, održati na školskom igralištu.

Projekti općine Molve

Osim toga, načelnik je ovom prilikom najavio i velike projekte kojima se podiže standard života za mještane.

– Krajem godine u poslovnoj zoni kreće u izgradnju velika hala koju bi koristilo Komunalno poduzeće, dok bi jedan dio išao u najam. Zainteresiranih već ima, riječ je o prerađivačkoj industriji, a za početak bi zaposlilo šestero ljudi – kazuje načelnik. U tijeku je izrada dokumentacije i ishođenje kredita.

Radi se i na nizu projekata za koje se planira povući novac iz EU fondova. Načelnik je najavio kako će mještani Molvi uskoro imati svoju kino salu, u kulturno-multimedijskom centru, kompletnom adaptacijom stare sale.

Zdravko Ivančan // Foto: Matija Gudlin
Zdravko Ivančan // Foto: Matija Gudlin

Također, preko udruga će se povući novac iz EU fondova, da bi se uredili domovi u mjestima Molve Grede i Repaš, a onda i Gornje Šume. U suradnji sa Županijom krajem godine bi trebala krenuti i izgradnja školske knjižnice.

– Gotovi su i dokumenti za izgradnju reciklažnog dvorišta, investicije vrijedne 2,2 milijuna kuna te je sve spremno da se javimo čim se otvore natječaji pri Fondu za zaštitu okoliša – najavio je načelnik brojne projekte koji će doprinijeti kvaliteti života u općini Molve.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Zimske radosti

VIDEO Pogledajte medu koji ne spava zimski san, već uživa sa sve četiri u zraku

Osim djece, zimske radosti iskorištava ni više ni manje nego medo. Da, da dobro ste pročitali, medo! Medvjed je odlučio odmoriti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti