FOTO: Veliki broj Koprivničanaca odazvao se Noći muzeja 2011.

14:20h
0
Noć muzeja privukla je velik broj Koprivničanaca // foto: Ivan Brkić

Noć muzeja 2011. održana je u petak u Muzeju Grada Koprivnice.  Ulaz je bio besplatan od 18 sati do sat poslije ponoći, a atraktivan program muzeja i ove je godine pobudio iznimnu pozornost publike.

Program se provodio na tri muzejske lokacije i to u Galeriji Hlebine, Starom magistratu i Galeriji Koprivnica .

 

U Galeriji Hlebine posjetitelji su mogli razgledati izložbu ”Podravkini pevci u Noći muzeja” kojom je  počelo obilježavanje 80 godina hrvatske naivne umjetnosti 1931 – 2011., a na njenom otvorenju prisustvovali su veliki majstori hrvatske naive Ivan Večenaj i Mijo Kovačić.

Sekcija cvjećara Udruženja obrtnika Koprivnica  u Starom magistratu priredila je drugu izložbu cvijeća kojom su cvjećari predstavili ponudu svojih cvjećarnica, ali i dosege, umijeće i znanje cvjećarskog obrta i aranžerstva u Koprivnici.

Istovremeno u Galeriji Koprivnica građani su mogli vidjeti i izložbu akvizicija od 2005. do 2010. godine. Radi se o izložbenim radovima koje su autori darovali koprivničkom muzeju i Galeriji Koprivnica. Polaznici Hello English Language Cluba Koprivnica uz poeziju i glazbu rock grupe The Doors  podsjetili su  na četrdeset godina smrti Jima Morrisona (1943 – 1971).

Grad Koprivnica i Prehrambena industrija Podravka d.d. Koprivnica osigurali su besplatne autobusne linije „Noći muzeja u Koprivnici“ koje su svakih pola sata vozile na relaciji: javna skulptura „Pijetla“ Zvonimira Lončarića ispred Poslovne zgrade Podravke – Galerija Hlebine – Stari magistrat – Galerija Koprivnica.

Uz zanimljive izložbe  posjetitelji su mogli uživati i u  delicijama koje su  za njih spremili Podravkin gastropromotor Zlatko Sedlanić i kuharska prvakinja Nikolina Lončar. Svakog stotog posjetitelja Galerije Hlebine, Starog magistrata i Galerije Koprivnica Podravka je u Noći muzeja darivala prigodnim poklon-paketima, dok je svaki tisućiti posjetitelj dobio na poklon reprodukciju slike s posvetom i originalnim potpisom starih majstora hrvatske naivne umjetnosti Ivana Večenaja i Mije Kovačića.

Ove godine u Noć muzeja uključilo se  60 gradova i  više od 150 muzeja, galerija te ustanova u kulturi  koje su bile obilježene banerima s već prepoznatljivim logom Noći muzeja – sovicom.

Hrvatsko muzejsko društvo organizira Noć muzeja od 2005. godine, a prošle godine evidentirano je 278.170  posjetitelja.

Izvor: Koprivnica.hr

{vsig} kultura/01-2011/110129-noc-muzeja{/vsig}

foto: Ivan Brkić

čitam...