16.5 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
integrativni dan

FOTO Veliko druženje djece s teškoćama u razvoju i njihovih pomoćnika, Marko Drk: Već pet godina pomoćnik sam Franu i odlično se snalazimo
F

Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

Ne propustite

Grad Koprivnica organizirala je aktivnost Integrativni dan u okviru projekta ODJEK III kojim su djeci s teškoćama u razvoju osigurani pomoćnici u nastavi.

Integrativni dan je dan osmišljen za prijateljstvo, druženje, igru, međusobnu podršku, povezivanje, razumijevanje i prihvaćanje različitosti koje nas obogaćuju.

Četverogodišnji projekt Grada Koprivnice ODJEK III – Odrastanje u jednakosti, Koprivnica započeo je 1. kolovoza 2017. godine u okviru poziva financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda, kojeg je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem Otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga Osiguranje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Projektom se odgovara na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi čime se pridonosi izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu. Cilj projekta je osigurati dodatnu profesionalnu potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice kako bi im se u nastavi osigurala bolja obrazovna postignuća, uspješnija socijalizacija i emocionalno funkcioniranje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.342.252 kuna, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 5.390.914,20 kuna, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 951.337,80 kuna.

Partneri na projektu su Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski Koprivnica, Osnovna škola Braća Radić Koprivnica, Osnovna škola Đuro Ester Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Radmila Popović, ravnateljica COOR Podravsko sunce izrazila je zadovoljstvo s pomoćnicima u nastavi.

– Pomoćnici u nastavi puno nam znače. Sreća je što su iza nas vremena kada se smatralo da školama kakve smo mi ne trebaju pomoćnici u nastavi jer su male skupine. No, kvaliteta rada je neusporediva od kada ih imamo. Doista više ne možemo ni zamisliti da radimo bez pomoćnika u nastavi. Doduše, novim pravilnikom bit će malo smanjen broj pomoćnika, ali uspjet ćemo se organizirati. Ove godine ih imamo 16 i nadam se da ćemo nastaviti trend – rekla je ravnateljica.

Gradonačelnik Mišel Jakšić objasnio je četverogodišnji projekt Grada Koprivnice ODJEK III.

– Pomoćnici u nastavi kao jedan veliki europski projekt ide svojim putem dalje i ove godine imamo 31 pomoćnika. Vrijednost samog projekta je oko 6,4 milijuna kuna. Lijepo je znati da s jedne strane imamo ekipu koja privlači europska sredstva, a s druge strane nam je veliko zadovoljstvo što na ovaj način pomažemo onima kojima nisu date jednake prilike u životu za rast i razvoj. Omogućavamo im da završe svoje školovanje i da sami stanu na svoje noge – istaknuo je gradonačelnik.

Cilj današnje aktivnosti je stvaranje osjećaja pripadnosti, kako kaže, da se svi skupa druže i da u vedrom duhu cijeli projekt ide naprijed.

Marko Drk asistent je već pet godina pomoćnik u nastavi Franu koji boluje od autizma.

– Ljubav prema djeci me ponukala na ovaj posao. Na početku je bio šok veliki jer nismo imali edukacije kao sada. Ali, snašli smo se. Odlično funkcioniramo, napredak je vidljiv od prvog dana, a naš je odnos odličan. Njegovi su roditelji vrlo zadovoljni – rekao je Marko.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nek' im je sretno!

[FOTO/VIDEO] LUDILO NA NORIJADI! Koprivnički maturanti imaju večer života, pogledajte feštu za pamćenje

Životu u školskim klupama je kraj, maturanti se opraštaju od života kakvog poznaju, a kako to bolje napraviti nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×