17.1 C
Koprivnica
Srijeda, 19. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dječji vrtić vrapčić

FOTO Na veselje mališana i roditelja otvorene su jaslice u Drnju, načelnik Dombaj: Želimo spriječiti iseljavanja mladih obitelji i pružiti im uvjete za kvalitetan život
F

Prema riječima Petra Dombaja, načelnika Općine Drnje, ovom je investicijom, vrijednom 45.000 kuna ostvareno jedno od predizbornih obećanja.

Ne propustite

Dječji vrtić ‘Vrapčić’ iz Drnja postao je bogatiji za jaslice te je prekjučer s radom počela novoustrojena skupina djece jasličke dobi koju polazi 10 mališana.

Nakon što je vrtić dobio i pismeno Rješenje Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije kojim se odobrava početak obavljanja djelatnosti, prostor je i službeno otvoren.

Prema riječima Petra Dombaja, načelnika Općine Drnje, ovom je investicijom, vrijednom 45.000 kuna ostvareno jedno od predizbornih obećanja.

Petar Dombaj
Petar Dombaj // Foto: Ivan Brkić

– U razgovoru s našim mještanima uvidjeli smo da zaista postoji potreba za otvorenjem jaslica. Soba je već odavno bila spremna i samo je bilo potrebno nabaviti opremu, što smo na kraju i učinili. Sedam polaznika je s područja naše općine i troje iz okolnih. Osim što smo na ovaj način pomogli roditeljima, zaposlili smo i jednu odgojiteljicu na stručno usavršavanje, čistačicu i osobu u računovodstvu. To je također bio jedan od ciljeva, da stvorimo i nova radna mjesta. Ono što želimo je poraditi na tome i uložiti sve napore da mlade zadržimo na selu i da im pružimo uvjete za kvalitetniji i bolji život – kazao je načelnik Petar Dombaj.

Dodao je da se čekaju rezultati natječaja kako bi se moglo krenuti u energetsku obnovu zgrade vrtića te je za naredno razdoblje najavio i proširenje kapaciteta matičnog vrtića u Drnju.

Ustupila Adrijana Široki

Zadovoljstvo s otvorenjem jaslica nije krila ni Snježana Tišljarić, ravnateljica vrtića koja je tom prilikom zahvalila Općini što brine i za najmlađe stanovnike tog kraja.

Otvorenju su nazočile i Tijana Vidović te Marija Ivanković u ime Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Prije točno godinu dana nazočila sam otvorenju jaslica u općini Gola, nešto prije krasnog vrtića u Hlebinama tako da sam počešćena da mogu i ove godine na samom početku biti na otvorenju još jedne skupine jaslica u sklopu Dječjeg vrtića Vrapčić u Drnju – rekla je Marija Ivanković, voditeljica Službe za predškolski odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Ustupila Adrijana Široki

Podsjetimo, s novootvrenom jasličnom skupinom u spomenutom matičnom vrtiću, ova ustanova u svojem sastavu na području sedam općina osnivača ima 12 skupina od čega su tri jasličke (u Koprivničkom Ivancu, Goli te Drnju).

Ustupila Adrijana Široki
Ustupila Adrijana Široki

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Osvaja

Prozračni outfit na lijepoj Koprivničanki je za peticu, ovako izgleda look rođen za ljeto

Da je počelo ljeto možemo vidjeti na svakom koraku - ne samo da je nama vruće, već se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×