NEPREGLEDNE KOLIČINE

FOTO/VIDEO Akcijom križevačkog kuhara žrtvama potresa podijeljeno 35.000 kolača, Švagelj: Dirnule su nas emotivne poruke

Zahvalio se, ujedno, Domagoju Jakopoviću Ribafishu i Kasandri Draganić koji su veliki komad kolača dopremili iz Zagreba, kao i vozačima te onima koji su pripremili sve slatke donacije - Goranu Kovačiću, Ireni Kovačić i Dejani Milković.

10:15h
0
Foto: Slavko Švagelj

Prigorski kuhar s londonskom adresom Slavko Švagelj, koji s brojnim hrvatskim chefovima priprema jela na potresom najviše pogođenim područjima, pokrenuo je slatku akciju, zamolivši sve zainteresirane da pripreme slastice koje je on pokupio u svojim Križevcima.


Oni su tako, objavio je na Facebooku, i učinili.

– Najdraži moji, ne mogu vam opisati današnji osjećaj i emocije koje ste jutros ostavili na parkiralištu. Sve vaše i naše suze dok ste nam predavali te kolače, naše zagrljaje i sve te divne riječi koje ste uputili za ljude u Petrinji. Dok smo se vozili na brzoj cesti, još uvijek smo suze lili koliko je bilo odaziva i koliko ste ispunili naša i njihova srca – stoji u objavi Slavka Švagelja.

Zahvalio se, ujedno, Domagoju Jakopoviću Ribafishu i Kasandri Draganić koji su veliki komad kolača dopremili iz Zagreba, kao i vozačima te onima koji su spakirali i dopremili slatke donacije – Goranu Kovačiću, Ireni Kovačić i Dejani Milković.

– Dok smo otvarali i dijelili kolače shvatili smo da ste nam ostavili jako emotivne poruke. To nas je bas jako dirnulo. Svaki taj kolač bio je podijeljen od srca, razdijelili smo preko 35.000 kolača! Žene, stariji, djeca, kuhari, volonteri, vojska, vatrogasci i gradsko vijeće duboko se zahvaljuju svima koji su sudjelovali i pozdravljaju Križevce. Mnoge žene su se rasplakale kada smo im prenijeli vaše poruke iz Križevaca i poželjele vam sve najbolje i da Vas dragi Bog čuva. Danas možete biti ponosni jer ste svi skupa napravili veliko djelo i iako niste ovdje prisutni. Bili ste svojim donacijama! Gordana Kapor i ja nemamo vise rijeci kojima da opišemo sav taj osjećaj sto ste napravili za nas i njih. Veliko hvala – napisao je Križevčanin, također objavivši video u kojemu stanovnici Gline, vojska, i kuhari koji ondje rade za sve stradale potresom pjevaju, a što možete poslušati u nastavku.

čitam...