IZ BAKINE ŠKRINJE

FOTO/VIDEO Domaći i strani folkloraši plesom i gastronomijom prezentirali bogate kulture

Festival promovira kulturnu baštinu, tradiciju i druge vrijednosti našega kraja te zemalja sudionika.

22:07h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Druga festivalska večer 13. Međunarodnog festivala folklora Iz bakine škrinje održana je večeras u Domu mladih.

Prvi nastupi u sklopu festivalske manifestacije upriličeni su jučer u Legradu. Danas su se preselili u Koprivnicu gdje su, također, nezaboravno zabavili i pritom o svojoj kulturnoj tradiciji educirali mnogobrojnu publiku. Nastupile su grupe iz Hrvatske, i to: FA Matija Gubec Karlovac, KUD Donji Vidovec, KUD Zrin Legrad i FA Koprivnica. Međunarodnu notu osigurao je dolazak češkog ansambla Vsacan, talijanskog Danzerini di Lucinico, austrijskog Jugendvolkstanz und schuplattergruppe Furnitz te slovenskoh Kulturnog društva Podgorci.

Brojni okupljeni imali su priliku kušati ukusnu, autohtonu hranu sudionika Bakine škrinje. Ponuda je bila zaista raznolika, od slatkih i sirnih čeških namaza, preko austrijskih pikantnih sendviča, do domaćeg piva, vina i sokova.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prije samih nastupa, gledatelje su pozdravili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić te zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec. Lijepu večernju priredbu pratio je i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

– Nadam se kako će naši gosti iz Koprivnice odnijeti puno prijateljstava i ljubavi, prikazati nam najbolje i najljepše iz svojih zemalja iz kojih dolaze, kao i mi njima. Kako volim reći, bez prošlosti nema budućnosti – kazala je M. Samoborec, pozdravivši punu dvoranu.

Dožupan Ljubić je nakon pozdrava poželio svima da uživaju u plesu, pjesmi te da kući odu punih srca.

– Festival je svake godine sve bolji i kvalitetniji. Zbilja mogu reći kako nadmašuje samoga sebe – rekao je te zahvalio organizatorima, gostima poželio dobrodošlicu i, u konačnici, službeno otvorio večer.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na kraju su podijeljene zahvalnice pokroviteljima i donatorima te sudionicima. Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i predsjednica te voditeljica FA Koprivnica Nada Šešić iskazala je ponos 13. po redu Bakinom škrinjom. Zahvalila se svima na pomoći oko organizacije i dodala kako će se potruditi održati festival i u budućnosti.

Festival promovira kulturnu baštinu, bogatu tradiciju i druge vrijednosti našega kraja te zemalja sudionika. Sutra, na posljednji dan festivala, folkloraši će obići Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica te Dom za starije i teško bolesne osobe Seniore care Križevci.

Organizatori su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije i Folklorni ansambl Koprivnica uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije, Saveza Alpe Jadran, TZ Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i Općine Legrad.

Prekrasni nastup u sklopu folklorne manifestacije Iz bakine škrinje

Gepostet von Epodravina.hr am Samstag, 13. Juli 2019

čitam...
Loading...