Slobodna fašnička republika

FOTO-VIDEO Maškare preuzele vlast pod parolom Si smo mi Dudeki

12:23h
0
Maškare // Foto: Mario Kos
Maškare // Foto: Mario Kos

Glava bu kak se šika pra Kata zbog svojih diplomatskih sposobnosti i jezičavosti – obavijestio je nazočne pra Presvetli.

Danas, u utorak, maškare su preuzele ključeve grada i proglasile slobodnu fašničku pra Dudekovu republiku.


– Dolazimo na vlast pod parolom si smo mi Dudeki – rekli su pra Cinober, pra Presvetli i pra Čvarkeš, prilikom ulaska u prostore grada, s čim se gradski oci baš i nisu složili.

Od gradonačelnice Vesna Želježnjak, njenih zamjenika i pročelnica Prapodravci su tražili da im mirno predaju ključeve grada.

Uveli su stručnu, reformsku trojnu vlast, u kojoj “bodo porez i prirez plaćali samo oni kaj ne razmeju i ne govore kajkavski.”

– Glava bu kak se šika pra Kata zbog svojih diplomatskih sposobnosti i jezičavosti – obavijestio je nazočne pra Presvetli.

Prvi pod njom bit će pra Cinober, koji će pak biti zadužen za zapošljavanje po liniji kumstva, raspoređivanje fotelja i funkcija prema rodbinskim vezama.

– Do njega bu pra Presvetli vu čijoj nadležnosti bodo penezi, uključujući mito i korupciju, ćudoređe i držanje na vuzdi pra Kate i pra Cinobera – rekao je pra Cinober.

Ako pak nešto krene mimo dogovora, tu nastupaju praborbene snage na čelu s pra Čvarkešom, koji će s puškom u rukama budno paziti na staru i novu vlast.

Gradonačelnica im je predala ključeve grada i zatražila ih da dobro vladaju. No obavijestila ih je da se gradska blagajna otključava samo na stisak prsta, a nova vlast je zaključila da je to za njih mačji kašalj.

Svečana inauguracija nove vlasti održat će se u subotu, od 11 sati na pra Zrinskom trgu.

– Održal se bu izbor za naj Dudeka, a prijaviti se morejo si oni koji misle da im bu nova vlast donesla nekaj dobrega, da bu Koprivnica jemput postala važna Zabregu i da bu jednoga dana u dalekoj, dalekoj budućnosti napravljena cesta od glavnoga grada cele zemlje do središta Podravine i da bodo podravski političari držali glave skup – zaključio je pra Cinober.

Nakon primopredaje, stari i novi vlastodršci su o političkim pitanjima porazgovarali uz fašničke krafne.

čitam...