isplata 1,5 milijuna

FOTO/VIDEO Mladen Jozinović upravo je stigao na Županijski sud u Varaždinu

08:52h
0
Mladen Jozinović ispred zgrade Županijskog suda u Varaždinu // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prošlo je godinu dana od kada je Županijski sud u Varaždinu potvrdio optužnicu protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića, kojeg se tereti da si je nezakonito isplatio oko 1,47 milijuna kuna bonusa.


Suđenje, odnosno prva rasprava, počinje u 9 sati u velikoj raspravnoj dvorani Županijskog suda.

Mladen Jozinović se nakon dugog medijskog izbivanja upravo pojavio pred sudom, s maskom na licu. Njegov je odvjetnik Šime Matak.

Na naše pitanje kako će se izjasniti na optužnicu, rekao je samo hvala na pitanju.

Sudac u slučaju je Alan Pretković, a na raspravi bi se Mladen Jozinović trebao očitovati o svojoj krivnji, odnosno osjeća li se krivim ili ne, o čemu će ovisiti daljnji tijek suđenja.

Punomoćnik oštećenika, u ovom slučaju Piškornice, je Damir Barišić. Kako neslužbeno doznajemo, poziva prema svjedocima za ovu raspravu nema.

Prema praksi suda, ali i kriterijima, rasprava ne bi trebala biti tajna, odnosno bit će vjerojatno otvorena za javnost, s obzirom na to nema elemenata koji bi se smatrali tajnima. Slijed postupka ovisit će o Jozinovićevom očitovanju o krivnji i kako se postavlja prema optužbi.

Jozinović je u međuvremenu dobio posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda.

Podsjetimo, u optužnici stoji da je Jozinović (40), kao direktor Piškornice neosnovano ugovarao i nalagao isplatu novca s tvrtkinog računa na svoj, prikazujući to kao nagradu i bonuse za ostvarene rezultate. Navodi se kako je jasno znao da na te isplate nema pravo niti suglasnost nadzornog odbora i skupštine društva. Ugovore je potpisivao kao direktor društva i kao druga ugovorna strana.

Osim toga, Jozinović je nabavio i krivotvorio diplomu jednog fakulteta u Zagrebu u kojoj je pisalo da je završio studij prometnih znanosti, a istu je predao prilikom prijave za zapošljavanje. Poznato je kako Piškornica diplomu nije provjeravala te je zaposlila Jozinovića, koji si je kasnije isplatio 1,47 milijuna kuna. Jozinović je novac trebao vratiti, no koliko je do sada poznato, to još nije učinio.

čitam...