ususret uskrsu

FOTO/VIDEO Na Zrinskom trgu otvorena izložba Pisanica od srca koje su već prvog dana izazvale veliki interes

Izložba je u Koprivnici otvorena do 15. travnja.

14:05h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na koprivničkom Zrinskom trgu po 12. put otvorena je izložba Pisanice od srca. Radi se o izložbi koja je uvelike pripomogla da se na stare staze slave vrati naivna umjetnost. Na trgu je izloženo 15 velikih i sedam manjih pisanica.

Organizator izložbe je Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnica. Tako žitelji i posjetitelji Koprivnice i naše županije mogu na Zrinskom trgu u Koprivnici vidjeti neke ranijih godina oslikane pisanice, ali i one koje nakon izložbe odlaze na svoja krajnja odredišta.

Posjetiteljima ove jedinstvene izložbe na otvorenom bit će predstavljene i pisanice koje će ove godine, uz potporu HTZ-a, u Krakow i Warszawu u Poljsku. Posjetitelji će moći vidjeti i one koju su naručili Grad Čakovec i Župa sv. Antuna Padovanskog iz Čakovca. Valja spomenuti da je dvije manje Pisanice od srca naručila tvrtka Stridon, a jednu veliku g. Mirko Debeljak za Općinu Novo Virje. Posjetitelji će moći vidjeti i onu pisanicu koja će temeljem suradnje Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i Likovne udruge Eugen Buktenica Đenko na otok Šoltu.

– Uložili smo veliki trud u to, ne samo kroz ovaj projekt, nego kroz cijeli niz aktivnosti vezanih uz naivnu umjetnost, ali sigurno je nekakav vrhunac naših aktivnosti upravo ovaj projekt kojeg provodimo već 12 godina i zna se da su Pisanice diljem svijeta, od Los Angelesa do Farkaševca. Zaista možemo biti zadovoljni time. Osnovni cilj nam je bila promocija naive, a isto tako i promocija ovog dijela naše županije i Podravine gdje je ishodište naivne umjetnosti – rekao je župan Koren.

Kako kaže, ove godine Pisanice će otputovati u Warszawu i Krakow te na još nekoliko domaćih destinacija. U posljednjih 12 godina postavljeno je ukupno 120 pisanica diljem Europe i svijeta, ali najviše u Hrvatskoj.

– Svake godine početak tog projekta je upravo izložba u Koprivnici. Već prvi dan po broju posjetitelja mogu zaključiti da će izložba biti zapažena – zaključio je Koren.

Izložba je u Koprivnici otvorena do 15. travnja.

Otvorenje Izložbe pisanica 😊

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 29. März 2019

 

 

čitam...