12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

FOTO, VIDEO // Otvoren sustav BicKo, prvi javni servis za prijevoz biciklima u Koprivnici
F

Ne propustite

Samo tjedan dana nakon Budimpešte, i Koprivnica je dobila prvi javni servis za prijevoz biciklima. Sustav BicKo svečano je otvoren u četvrtak u podne ispred Gradske tržnice, u povodu obilježavanja Dana europske teritorijalne suradnje.

Projekt Bicycle oasis s akronimom BicOa financira Europska unija kroz IPA prekogranični program Mađarska – Hrvatska. Glavni nositelj projekta “Bicycle oasis” je Grad Koprivnica dok je mađarski grad Heviz partner na projektu.

Gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak je na otvorenju istaknula kako Grad stalno nastoji poboljšati biciklističku infrastrukturu jer je to obilježje gradova visoke kvalitete života.

– To je jedan hvale vrijedan projekt u kojem su dvije zemlje i dva grada uspostavili uspješnu suradnju. Potvrdili smo da je Koprivnica grad bicikla i pravi grad, jer ovo je prvi takav projekt ostvaren većinom sredstava iz Europske unije – rekla je gradonačelnica Želježnjak uz dodatak kako će bicikle koristiti Koprivničanci, ali i turisti koji će dolaziti u grad.

Otvorenje javnog bicikl sustava BICKO 18.09.2014. from Koprivnica.net on Vimeo.

Osim gimnazijalaca koji su na novim biciklima održali natjecanje vožnjom od centra do Cerina i natrag, javen bicikle iz novog sustava prvi su isprobali zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić, načelnik Policijske postaje Koprivnica Dražen Magdić i novinar Večernjeg lista Zvonimir Markač, dok je gradonačelnica Vesna Želježnjak samo pozirala fotoreporterima. 

I Grad Koprivnica i Grad Heviz poznati su po svojem eko-aktivnom turizmu i biciklističkoj kulturi. Ideja projekta bila je uspostavljanje sustava razmijene bicikala malih razmjera i visoke tehnologije, digitalizacija postojećih biciklističkih staza i motivacija turista da iskoriste ovu novu uslugu. Ukupna vrijednost projekta je oko 600 tisuća eura, od čega Europska unija financira 85% troškova. Heviz je svoj sustav otvorio u srpnju.

Ciljevi projekta “Bicycle oasis” su razvoj turističke ponude kroz pozicioniranje projektnih partnera kao jedinstvenog i eko aktivnog turističkog odredišta, aktiviranje svih turističkih potencijala, razvoj jedinstvene usluge u prekograničnoj regiji te ujedinjenje aktivnog turizma i zaštite okoliša.

Tokom prve pilot godine, sustav je besplatan za korisnike i jednostavan za uporabu. BicKo sustav može se koristiti svakodnevno kroz sedam dana u tjednu, u vremenu od 6 do 24 sata. Sustav javnih bicikala imat će sedam stanica i ukupno 60 bicikala.

Sve informacije o BicKo sustavu bit će dostupne na šalteru Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac Koprivnica (mosna 15), web stranicama www.bicko.bike, www.bicycleoasis.eu i www.komunalac-kc.hr ili na broju telefona +385 (048) 251 833.

BicKo službene stranice

Foto: Mario Kos

{vsig}vijesti/09-2014/140918-bicko{/vsig}

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×