19.8 C
Koprivnica
Srijeda, 26. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dobre vijesti

FOTO/VIDEO Pedijatrica Miljenka Crnčić-Orlić u Koprivnicu je stigla iz Pule: Obitelj mi je blizu, grad mi se sviđa, a rad s djecom je jedan optimističan posao
F

Ne propustite

Dobra vijest stiže za sve mališane i njihove roditelje!

Naime, Koprivnica u ordinaciji Doma Zdravlja ima novu, stalnu pedijatricu koja je došla na mjesto dr. Ahmeda koji je pak otišao u mirovinu, a sve do sada povremeno su dolazili pedijatri iz drugih gradova.

No situacija sa zamjenama je sada prošlost jer je stigla pedijatrica Miljenka Crnčić-Orlić koja će od sada pružiti zdravstvenu zaštitu predškolskoj djeci u Koprivnici, zajedno s medicinskom sestrom Matejom Hleb.

Doktorica Miljenka dolazi iz Pule, a za Koprivnicu se odlučila jer je htjela raditi u primarnoj zaštiti.

– To mi je nekako odgovaralo dobi i načinu rada. Zbog određenih obiteljskih razloga, odlučila sam doći ovdje. Trenutno sam ovdje sama, no obitelj mi je blizu tako da je i to jedan od ključnih razloga zašto sam došla s mora na kopno – započela je doktorica Miljenka.

Miljenka Crnčić-Orlić
Foto: Ivan Balija

Da će se baviti medicinom, kaže da je znala već u petom razredu osnovne škole.

– Medicina me odmalena zanimala. Vrlo brzo došla sam do zaključka, možda čak tijekom srednjoškolskog obrazovanja, da bih voljela raditi s djecom. Djeca su optimistična, njihove bolesti su, na našu veliku sreću, najčešće izlječive i prolazne. Upravo zbog toga, to je jedan optimistični posao – ističe liječnica te se nadovezuje kako je ovo posao gdje možete pratiti i uživati u napretku djece.

Iako je ovdje svega nekoliko dana, doktorica Miljenka zadovoljna je s malim Koprivničankama i Koprivničancima, a i s odnosom roditelja.

– Do sada sam imala vrlo ugodan kontakt s djecom i roditeljima. Zasad se jako ugodno osjećam – rekla je.

Miljenka Crnčić-Orlić
Foto: Ivan Balija

Prije je radila u bolnici, no kako nam kaže, ovdje je puno lakše.

– U ovom periodu jako je teško raditi u hitnim ambulantama jer nas ima ograničeno, da ne kažem malo. Posla ima puno više jer imamo velik broj turista i onda je to veliko opterećenje i stalni kontinuirani rad gdje se ne stigneš ni odmoriti i napraviti pauzu. Samim time, cijelo vrijeme si pod pritiskom, što je ovdje sada smanjeno – govori doktorica.

Ambulanta u Koprivnici broji oko 970 pacijenata te se mogu upisati svi mališani koji traže svog izabranog pedijatra. Također, doktorica nam je otkrila što je za nju karakteristika dobrog doktora.

– Dobar doktor je onaj doktor koji zna poslušati ono što mu roditelji kaže. Uvažiti njegovo mišljenje, zatim savjesno obaviti pregled i pretrage te dati terapiju i dobro objasniti roditelju što i kako mora postupiti da se uspostavi jedna suradnja, da on shvati što mora pratiti. Nakon toga nastupi povjerenje, a povjerenje je ono najbitnije – objašnjava doktorica.

Miljenka Crnčić-Orlić
Foto: Ivan Balija

Premda je ovdje od četvrtka, Koprivnica joj se svidjela na prvu. Kada ne radi, voli boraviti na svježem zraku, uglavnom šetajući ili otići na neki izlet.

– Koprivnica mi se čini kao jedan miran i ugodan gradić, kao da se nalazim usred Švicarske. Imam jako lijepi smještaj i ugodan ambijent. Veselim se budućim danima, kako bih što bolje upoznala ovaj kraj – kaže doktorica.

Treba spomenuti, kako je Grad Koprivnica s prijedlogom gradonačelnika Mišela Jakšića za dolazak pedijatra dao izdašnu financijsku donaciju od 13.272 eura godišnje. Uz to, Grad će joj pokriti i dio troškova najamnine stana u maksimalnom iznosu do 500 eura mjesečno.

Za sam kraj, doktorica ima savjet za roditelje koji možete pogledati u videu.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koprivnička špica

Je li ovo najcool pletena torbica koju ste vidjeli? Zgodna brineta pokazala i jedinstvene sandale

Ne znamo kako vi, ali nama je ova pletena torbica baš cool i ne sjećamo se kad smo zadnji...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×