17.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Uspjeh humanitarne akcije

FOTO/VIDEO Plemeniti građani skupili novac da bi oni kojima je to najpotrebnije dobili novog konja za terapijsko jahanje!
F

Za sve je sudionike organiziran program na Šoderici, a povratak je između 16 i 17 sati.

Ne propustite

Donacije plemenitih građana, tvrtki, gradske i županijske uprave dovoljne su da bi Udruga Osmijeh prikupila novac za kupnju novog konja za terapijsko jahanje!

Danas je održana humanitarna akcija ‘Veliko srce za veliki osmijeh’ kojoj je cilj bio prikupiti sredstva koja bi olakšala udruzi nabavku još jednog konja, tako da desetak djece koja su na listi čekanja dobiju mogućnost za ovu korisnu i blagotvornu terapiju. Također, troškovi održavanja konja nisu mali, oko 20.000 kuna godišnje, a udruzi je svaka pomoć dobrodošla.

Unatoč prohladnom i oblačnom vremenu, sa Zrinskog trga u Koprivnici krenuli su šetači, biciklisti, jahači, svi ljudi dobre volje raspoloženi za put do Šoderice. Ideja je bila da se podijele u dvije skupine te da jedna krene preko Peteranca, a druga preko Đelekovca, te tako simbolički svojim kretanjem iscrtaju veliko srce.

Veliko srce za veliki osmijeh
Petra Čolig // Foto: Ivan Brkić

Akciju je organizirala Podravkina udruga volontera PULS, a podržali su je i Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Komunalac, Udruga Latice i drugi partneri.

– Koprivničko-križevačka županija donirala je 2000 kuna, Grad Koprivnica još toliko, Komunalac 1500 kuna, a i zaposlenici Komunalca zajedno su skupili još jedan iznos. Tu je i još 6000-7000 kuna donacija građana, Podravke i raznih udruga, čime je ukupni iznos dosegao potrebnih 10-ak tisuća kuna potrebnih za kupnju konja – rekla je Petra Čolig iz Udruge Osmijeh i Udruge PULS.

Veliko srce za veliki osmijeh
Dubravka Horvat // Foto: Ivan Brkić

Dodala je kako je novi konj prijeko potreban jer Udruga ima samo jednog, kobilu Camillu, a ona ne može izdržati sve korisnike kojima bi terapijsko jahanje bilo potrebno.

– Ovom aktivnošću, koja će postati tradicionalna, završavamo Europski tjedan kretanja. Svi zajedno smo došli pomoći plemenitom cilju, poruka ova akcije je i zajedništvo, da svi zajedno izađemo iz svojih okvira. Mnogi su došli podržati ovu aktivnost i sigurno će ovo postati lijepa tradicija – poručila je Dubravka Horvat u ime Komunalca i Grada Koprivnice.

Veliko srce za veliki osmijeh
Ratimir Ljubić // Foto: Ivan Brkić

Dožupan Ratimir Ljubić istaknuo je da županija nastoji podržati što je više moguće humanitarnih akcija, pa su se tako aktivno uključili i u ovu.

– Rado podržavamo humanitarne akcije, pogotovo ovako plemenite. Kroz program udruga podržavamo Udrugu Osmijeh novčanim sredstvima, a pomogli smo i ovu akciju. Nadam se da će sva djeca koja imaju potrebu moći ići na terapijsko jahanje – rekao je dožupan.

Za sve je sudionike organiziran program na Šoderici, a povratak je između 16 i 17 sati.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/243587626324507/

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Maturalna večer

FOTO/VIDEO Maturanti u glamuroznim svečanim haljinama i odijelima pripremili se za svoju večer, pogledajte tu ljepotu

Još jučer su "norili", a danas su križevački maturanti u prekrasnim haljinama i odijelima dočekali svoju maturalnu večer. Maturanti križevačke...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×