na polju općine peteranec

FOTO/VIDEO Počelo je županijsko natjecanje u oranju, najbolji orači hvataju fine nagrade

Orači će se, kao i dosad, natjecati u dvije kategorije, oranju plugom ravnjakom i plugom premetnjakom

11:50h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na parceli Vratnec u općini Peteranec počelo je 17. Natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije. Natjecanje organizira udruga orača Koprivničko-križevačke županije,a orači će se, kao i dosad, natjecati u dvije kategorije, oranju plugom ravnjakom i plugom
premetnjakom.

Ove godine ispalo da su se prijavila po tri natjecatelja u svakoj kategoriji, tako da su svi bili sigurni osvajači. Pokrovitelj je Županija koja je osigurala dvije i pol tisuće kuna za prvo, tisuću i pol kuna za drugo mjesto i tisuću za treće.

Pokrovitelj natjecanja je Koprivničko-križevačka županija koja je osigurala nagradni fond u
iznosu od 10 000 kuna odnosno po kategoriji 5000 kuna – za 1. mjesto, 2.500 kuna za drugo mjesto 1500 kuna te za 3. mjesto 1000 kuna. Sve okupljene pozdravio je župan Koren u čijem su društvu stigli i Marijan Štimac i Dragutin Guzalić.

– Siguran sam da svatko od vas tko živi na ovoj našoj grudi i živi od te zemlje da ju voli kao svoju domovinu. Jako sam zadovoljan ovim projektom koji traje već puno godina, županija najveći dio svojih aktivnosti temelji na poljoprivredi. Pokazujete kako u jednoj disciplini, koja nije toliko priznata ni atraktivna, možete postići traženi efekt. Postižete sjajne rezultate, nema puno županija u Hrvatskoj koje su postigle ovakve rezultate – rekao je Koren i poželio sreću svim sudionicima.

Pobjednici kategorija sudjelovat će na 17. natjecanju orača RH u Sunji (Sisačko-moslavačka županija) od 20. do 21. rujna.

Općina Peteranec ustupila je polje, dok je načelnik Matijašić svima poželio što bolje uspjehe u što boljim uvjetima, isto kao i predsjednik županijske Udruge orača Darko Novotni. Natjecanje traje više od tri sata.

Orači se bore za titulu najboljeg!

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 12. Juli 2019

čitam...