100. rođendan zlate bartl

FOTO/VIDEO Podravka otvorila najmoderniji prehrambeno-tehnološki laboratorij u regiji, opremljen vrhunskom opremom za kuhanje i ispitivanje hrane

Dobrim dijelom je digitaliziran i opremljen suvremenom opremom, od koje je posebno istaknut 3D printer. Uređaj koji radi radi na principu otvorenih kapsula, puni se smjesom i printa u trodimenzionalnom obliku.  

14:27h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Povodom 100. obljetnice rođenja profesorice Zlate Bartl danas je otvoren najsuvremeniji prehrambeno-tehnološki laboratorij u regiji pod nazivom Laboratorij za napredna senzorska i kulinarska istraživanja prof. Zlate Bartl.

Sama ceremonija započela je uvodnim pozdravom predsjednika Uprave Podravka, Marinom Pucarom.

– Na temeljima koje su nam ostavili naši prethodnici, naša je obveza da gradimo uspješnu, modernu i avangardnu Podravku, perjanicu hrvatske industrije. Današnji događaj način je da iskažemo zahvalnost i poštovanje Zlati Bartl i svim generacijama prije nas. Da pokažemo da se cijeni znanje koje stvara nove vrijednosti i otvara nove mogućnosti, da imamo proizvode koji se prodaju na pet kontinenata te da znamo kuda idemo jer znamo odakle dolazimo – istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Ceremonija se nastavila kratkim presjekom života Zlate Bartl koji je prezentirala Jasmina Ranilović, direktorica sektora Istraživanje i razvoj te se potom magistra Davorka Gajari, osvrnula na važnost razvoja senzorike i nutricionizma. U sklopu ceremonije održan je stručni panel „Zalogaj budućnosti – personalizirana proizvodnja hrane za globalno tržište“, a zatim se nastavila obilaskom laboratorija te degustacijom i demonstracijom senzorskog ispitivanja, gdje su prisutni imali priliku vidjeti kako nastaju Podravkini proizvodi.

– Svrha laboratorija jest da naši razvojni timovi na jednom mjestu dobiju sve, a to su razvoj kulinarskog prototipa i senzorska testiranja i da sve to dobiju brzo. S druge strane kroz audio vizualnu opremu stvorili smo podršku za stvaranje sadržaja za medije, odnosno promoviranje – rekla je Ranilović te napomenula kako u njemu nastaju Podravkin okus.

Laboratorij je smješten na sto kvadrata, a funkcionalno je podijeljen na dva dijela, kulinarski i senzorski dio u kojem se provode ispitivanja. Dobrim dijelom je digitaliziran i opremljen suvremenom opremom, od koje je posebno istaknut 3D printer. Uređaj koji radi na principu otvorenih kapsula, puni se smjesom i printa u trodimenzionalnom obliku.

Povodom 100. obljetnice rođenja Zlate Bartl otvoren je najsuvremeniji prehrambeno tehnološki laboratorij

Gepostet von Epodravina.hr am Freitag, 21. Februar 2020

čitam...
Loading...