0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SURADNJA

FOTO/VIDEO U koprivničkoj knjižnici predstavljen edukativni video o prevenciji karijesa kod djece
F

Vrijednost projekta jest deset tisuća kuna.

Ne propustite

Edukativni video o prevenciji karijesa kod djece, koji je nastao u suradnji Grada Koprivnice i doktorice dentalne medicine Nikoline Kuzmić Šelimber, predstavljen je danas u Knjižnici i čitaonici Fran Galović Koprivnica.

Programom prevencije karijesa obuhvaćena su djeca predškolske dobi koja pohađaju predškolski program u dječjim vrtićima i učenici trećih razreda osnovnih škola na području Koprivnice u pedagoškoj i školskoj godini 2020./2021. Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je N. Kuzmić Šelimber na pokretanju projekta kojim će se mališani educirati o važnosti održavanja zdravlja zubi.

– Početna ideja projekta odnosila se na obilazak svih koprivničkih vrtića i osnovnih škola. Djeca bi se upoznala s načinom pravilnog korištenja četkice za zube, što je to karijes, kako spriječiti njegovo nastajanje. Međutim, zbog epidemiološke situacije nismo mogli realizirati projekt na prvotno zamišljeni način. Zbog toga smo se odlučili snimiti dva kraća edukacijska videa i to na zanimljiv način, gdje će djeca cijelo vrijeme pozorno pratiti upute tijekom videa – kazala je N. Kuzmić Šelimber.

Vrijednost projekta o prevenciji karijesa kod djece jest deset tisuća kuna. Video će u koprivničke vrtiće i osnovne škole početi dolaziti od ponedjeljka 14. prosinca.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti