Lijepa tradicija protiv nasilja

FOTO/VIDEO Veselo je u Obrtničkoj školi koja je obavijena u ružičasto, Martić: U našoj školi sve manje je nasilja

Ove godine Obrtnička škola odlučila se na ove aktivnosti jer im je želja potaknuti učenice iučenike da odaberu hobi ili kakvu prikladnu aktivnost koja im može pomoći u nošenju sastresom i frustracijama i omogućiti im da se osjećaju zadovoljno, korisno i ispunjeno.

11:30h
0
Foto: Helena Jošt

Dan ružičastih majica održava se u znak borbe protiv vršnjačkog nasilja, a danas je posebno obilježen u Obrtničkoj školi kojoj je to već postala tradicija. Naime, već četvrtu godinu zaredom obilježava ovaj dan.

Tom prilikom, pripremili su izložbu likovnih radova učenica i učenika Obrtničke škole
Koprivnica koja će biti postavljena u hodniku škole. Oni su ujedno na licu mjesta pokazali
svoje vještine likovnog izražavanja. Uz to, bend Top hat, kojeg čine sadašnji i bivši
učenici, pod velikim odmorom odsvirali su kratki koncert, a tijekom malih odmora učenik Obrtničke škole pokazat će umijeće sviranja na trubi.

U hodniku škole postavljena je boksačka vreća, a svoju vještinu pokazao nam je član Boksačkog kluba Petar, ujedno učenik škole.

Foto: Helena Jošt

Ove godine Obrtnička škola odlučila se na ove aktivnosti jer im je želja potaknuti učenice i
učenike da odaberu hobi ili kakvu prikladnu aktivnost koja im može pomoći u nošenju sa
stresom i frustracijama i omogućiti im da se osjećaju zadovoljno, korisno i ispunjeno.

Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u veljači, a pokrenula ga je jedna
kanadska udruga zbog događaja koji se dogodio u tamošnjoj školi – jedan učenik došao je u školu u ružičastoj majici kako bi dao podršku svojoj majci oboljeloj od raka dojke, a zbog toga što je nosio ružičastu majicu, drugi učenici su ga pretukli, no idućih dana sve više i više učenika dolazilo je u ružičastim majicama kako bi mu pružili podršku.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić obratio se medijima s nekoliko riječi.

Foto: Helena Jošt

– Vršnjačko nasilje nažalost postoji, zato i obilježavamo ovaj dan. Dobro je da se djeca upoznaju s tim i da se nasilje spriječi. Svi oblici nasilja moraju biti predstavljeni. Županija uvijek daje podršku takvim programima. To su vrijedne akcije i nadamo se da potiču što manje vršnjačkog nasilja. Sigurno je da ima koristi jer kada mladi vide da netko vodi brigu o njima neće ih biti strah i prijaviti nasilje – rekao je Ljubić.

Ravnatelj Obrtničke škole Zlatko Martić naglasio da se već četvrti put obilježava Dan ružičastih majica.

– Pokušavamo kroz različite radionice uključiti što veći broj učenika te edukacijom im želimo prenijeti da se nasilje može riješiti mirnim putem. Kao i svugdje tako i u našoj školi se pojavljuju oblici vršnjačkog nasilja, a mi ih rješavamo kroz različite preventivne programe, a jedan od njih su i ovakva okupljanja. Vršnjačkog nasilja ima sve manje u našoj školi jer se s djecom više radi – istaknuo je Martić.

Foto: Helena Jošt

Petar Kuhar, učenik Obrtničke škole podržava ovu preventivnu akciju.

– Potičemo da se učenici više bave sportom, a da nasilja nema. U boksu se možemo ispuhati kada nas nešto muči, višak energije možemo ispucati. Svjedočio sam nasilju i razdvojio sam učenike i pokušao smiriti situaciju. Navijam da nasilja ne bude – rekao je Petar koji se bavi boksom.

Foto: Helena Jošt

Dan ružičastih majica u Obrtničkoj školi 🙂

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 27. Februar 2019

čitam...