dan za znanost

FOTO/VIDEO Znanstveni šou ekipe iz ljubljanske Hiše eksperimentov oduševio sve koji su stigli na još jedan dan znanosti u GFG

Druženje traje cijeli dan, a znanstvenici i njihovi asistenti posjetiteljima na privlačan i zabavan način približavaju brojne znanstvene sadržaje.

13:42h
0
Foto: Helena Jošt
Foto: Helena Jošt

Nakon što je prošle godine Dan za znanost bio dio projekta CHEC (Croatia – Hungary Educational Cooperation), i ove je godine bila prisutna internacionalna dimenzija.


Svečano otvorenje u zbornici škole održano je u 10 sati, a zatim su na red došli gosti. U Gimnaziju Fran Galović stigli su partneri iz Hiše eksperimentov iz Ljubljane koji su odmah nakon otvorenja izveli znanstveni šou i tako sve prisutne uvesti u ovogodišnji Dan za znanost.

Cilj ovog projekta je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će, prema vlastitom odabiru, interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije. Druženje traje cijeli dan, a znanstvenici i njihovi asistenti posjetiteljima na privlačan i zabavan način približavaju brojne znanstvene sadržaje.

Gimnazija je ispunjena raznim poučnim predavanjima i radionicama, a kako je tamo i što se događa pogledajte u fotogaleriji. Od 15 sati na rasporedu je biciklijada uz vodstvo ravnatelja Vjekoslava Robotića.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/341841253137925/

 

čitam...