4 C
Koprivnica
Srijeda, 17. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
dan grada koprivnice

FOTO/VIDEO Zoran Milanović na svečanoj sjednici: Koprivnica nije stara dama, nego zgodna mlada cura i budućnost je pred njom
F

Grad je s građanima iz svake krize uspijevao izaći jači, čuvajući temeljne vrijednosti ljudi, a to si organiziranost, radišnost i tolerancija. Svima hvala na podršci i povjerenju, nama je to odgovornost da nastavimo ići  dalje naprijed putem uspjeha i odgovornosti, rekao je Jakšić.

Ne propustite

Svečana sjednica povodom 664. rođendana Grada Koprivnice održana je pod okriljem koronavirusa te u okvirima propisanim epidemiološkom mjerama.

Probrano društvo gradskih laureata okupilo se u Domu mladih, a na sjednicu je stigao i predsjednik Zoran Milanović.

Obzirom na epidemiološku situaciju i ograničenje broja prisutnih prilikom svečanosti, mediji ne mogu prisustvovati sjednici, već sjednicu pratimo putem live streama.

Nakon prikazivanja filma o gradu Koprivnici, za govornicu je stao gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Grad je s građanima iz svake krize uspijevao izaći jači, čuvajući temeljne vrijednosti ljudi, a to si organiziranost, radišnost i tolerancija. Svima hvala na podršci i povjerenju, nama je to odgovornost da nastavimo ići  dalje naprijed putem uspjeha i odgovornosti. Svima nek je sretan rođendan grada Koprivnice, nama Podravcima, celog sveta prestolnice – rekao je Mišel Jakšić.

Župan Darko Koren kazao je da se u županiji puno radi, da se gradi cesta do Kloštra, ide aglomeracija, 5 milijardi kuna investicija je u tijeku, a Koprivnica u tom kolaču ima veliki udio i zaslugu.

– Zahvaljujem se na suradnji, kažu da može biti bolja i ja se s tim slažem. Zahvalio bih se se na svemu iza nas, čestitao na uspješnicama i poželio puno uspjeha u daljnjem radu te poželio svima da ostanemo zdravi, a i odgovorni – rekao je on.

Saborski zastupnik Darko Sobota stigao je u ime predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade.

– Važno je međusobno uvažavanje, gradonačelnika, saborskih zastupnika, župan i to je garancija uspjeha kojim se danas Koprivnica veseli i garancija novih projekata – rekao je on te svima čestitao dan grada.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je spomenuo kako nije ni slutio da će danas doći u Koprivnicu u ovakvim uvjetima, pod okriljem koronavirusa.

– No u ovom ugodnom gradu ima nešto. Uredan, sređen, miran, to je dojam Koprivnice. Rado ovdje dolazim, posebno vlakom. Njime sam došao prije 5 godina, no predugo se putuje  vlakom do Koprivnice, a trebalo bi biti kraće nego autom. Držim palčeve da se ta pruga uredi i da se putuje 45 minuta – rekao je Milanović.

Istaknuo je kako je svojom odlukom, na inzistiranje gradskog vodstva, donio odluku o osnivanju Sveučilišta sjever i tako je nastalo najmlađe hrvatsko sveučilište.

– Ono ima svoju nišu i osjećam da radite dobro, a imati sveučulište je odlična stvar. Dobra je to vijest za koju sam i ja dao mali doprinos. Ništa, pričekajte da ovo prođe, bit će trećeg vala, no onda će sve stati, Amerika će imati novog predsjednika, a danas se osjećam dobro što sam Hrvat. Čestitam Dan grada, onda nije stara doma, nego zgodna mlada cura i budućnost je pred njom. Živjeli! – zaključio je on.

Izjave za medije Zorana Milanovića i Mišela Jakšića predviđene su po završetku programa svečanosti.

za glazbeni dio svečanosti bili su zaslužni Gordana i Miroslav Evačić s pjesmom Čula jesam, te obitelj Hrašćanec koja je izvela Koprivnica, grade moj.

Uslijedila je dodjela gradskih priznanja.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Priznanje počasnog građanina, kao i ključ Grada Koprivnice, dobio je akademik Dragutin Feletar za iznimne zasluge u razvoju Koprivnice na području znanosti i kulture.

Feletar je u ime svih nagrađenih zahvalio na priznanjima, čestitao Dan grada te poslao poruku da budemo optimistični.

Medalje Grada Koprivnice uručene su Božidaru Kozuliću, Stjepanu Topolku, Vladimiru Krapincu, Darku Lazaru, Branku Blažeku, Đuri Mihoci, Hrvoju Komljenoviću, Ivanu Betlehemu, Krsti Poljaku, Božidaru Vukoniću, Stjepanu Seretinu i Zoranu Matovini za humanost i osobit doprinos na području dobrovoljnog darivanja krvi, Marku Greguru za doprinos na području književnosti i književnoj sceni Koprivnice, Stanislavu Lovkoviću za doprinos razvoju, djelovanju i promicanju sporta, Gordani Gazdić-Buhanec za doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, Nikoli Sočevu za doprinos i rezultate u dobrovoljnom vatrogastvu, Josipu Juratoviću za doprinos i promociju Koprivnice i Hrvatske u Njemačkoj i Europskoj uniji te Ranku Celiščaku za doprinos u radu s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Medalju čine dizajnirana medalja i novčana nagrada u iznosu od deset tisuća kuna. Dodijelit će se, također, i plakete Grada Koprivnice. Dobitnici su Dina Perković za nesebičan humanitarni rad prema potrebitima, Obrt za proizvodnju, preradu i istraživanje ljekovitog bilja Pampa – Tea obitelji Krznarić, Udruga žena Gorično srce Kunovec Breg za doprinos očuvanju tradicije i unapređenju društvenog života i Dobrovoljno vatrogasno društvo Bakovčice za doprinos razvoju dobrovoljnog vatrogastva.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UZBUNE I SLAVLJA U HRVATSKOJ SAHARI

FOTO/VIDEO Anđela Lenhard Antolin predstavila svoju knjigu priča za najmlađe inspiriranu đurđevačkim posebnostima

Anđela Lenhard Antolin, poznata đurđevačka novinarka u Gradskoj je knjižnici predstavila svoju knjigu priča za djecu "Uzbune i slavlja...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×