Udruga Trsek

FOTO Vinari na jubilarnoj izložbi skupili gotovo 500 najboljih kapljica iz raznih vinogorja

Zahvaljujući neumornom radu ludbreških vinogradara okupljenih u ovoj udruzi Ludbreg je postao poznat i po kvalitetnom vinu.

16:38h
0
Foto: Dražen Vađunec

Ovoga petka u organizaciji Udruge Trsek održalo se jubilarno 25. izdanje izložbe mladih vina ludbreškog i susjednih vinogorja.


Za izložbu je prikupljeno čak 478 uzoraka vina. Program je održan u hotelu Crnković, a osim izložbe vina predstavljena je i monografija udruge.

Na izložbi je podijeljen velik broj zlatnih, srebrnih i brončanih medalja za niz vinskih sorti. Najzastupljenija su bila bijela vina, među kojima je najviše bilo vina proizvedenih od mješavine bijelih sorrti graševine i rajnskog rizliga, pinota bijelog, chardonnaya, sauvignona, muškata i traminca. Zlatno odličje je dobilo 76 uzoraka, 280 vina je srebrno, a brončano je 81 vino. Među njima se izdigao chardonnay Zvonka Kirića iz Sigeca Ludbreškog koji je među bijelim vinima postao prvak s 86 bodova, dok je među miješanim bijelim vinima najbolja bila Martina Jušte iz Kalinovca.

Okupili su se vinari iz mnogih mjesta ludbreškog vinogorja, ali i drugih krajeva pa je tako bilo vina iz Koprivnice, Križevaca, Varaždina, raznih sela i općina pa i susjedne Mađarske.

Zahvaljujući neumornom radu ludbreških vinogradara okupljenih u ovoj udruzi Ludbreg je postao poznat i po kvalitetnom vinu za koje se često kaže da je upravo ludbreški peti element.

Angažmanom vinogradara 2010. godine otvorena je i Ludbreška vinska cesta čime je ostvarena dugogodišnja želja vinogradara, a stvoren je i novi turistički proizvod.

čitam...