-2.7 C
Koprivnica
Utorak, 7. veljače 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
POD VODSTVOM RK ĐURĐEVCA

FOTO Više stotina djevojčica tijekom vikenda u Novigradu Podravskom igralo je rukomet, organizacija je bila na visokoj razini
F

Reakcije nakon turnira su odlične i nadamo se da ćemo dogodine prikupiti čak i više ekipa iz Hrvatske i susjednih zemalja, kažu iz kluba.

Ne propustite

Rukometni klub Đurđevac protekli je vikend bio domaćin 1. Međunarodnog turnira Novigrad kup 2020., rukometnog turnira u Novigradu Podravskom. Na otvorenju turnira okupljene pozdravile su Ljiljana Šapina iz Podravke d.d., ravnateljica OŠ prof. Blaž Mađer Lidija Peroš te zamjenica načelnika Općine Novigrad Podravski i predsjednica RK Đurđevca, Ivana Ferenčić. Prvi dan, subota, bio je namijenjen 2008. i 2006. godištu.

- Oglas -

Ukupno 13 ekipa sudjelovalo je u mlađoj kategoriji, zbog čega se dio utakmica odigrao u dvorani Osnovne škole Molve. Prvo mjesto osvojio je ŽRK Zrinski Čakovec ispred RK Đurđevca i RK Sesvete-Agroproteinke. Patricia Ivančan postigla je najviše pogodaka, Kristina Goričanec uzela nagradu za najbolju golmanicu, dok je Marta Doležaj proglašena najboljom igračicom. Uz njih, u najbolju sedmorku izabrane su i Ana Adžaga i Simona Rubin. Četiri ekipe nastupile su u konkurenciji 2006. godišta gdje je prvo mjesto uzeo RŠD Bjelovar. RK Đurđevac bio je drugi, ŽRK Zrinski treći, a ŽRK Dubica (BiH) četvrta. Najraspoloženija glede pogodaka bila je Nika Kopričanec, Julija Šarić je najbolja igračica, a Sonja Makarova najbolja među vratnicama. Dodajmo da su u najbolju postavu upale i Jovana Babić, Lucija Radić, Hana Vidović, Vanja Horvat i Sara Balala.

Nedjelja – mini rukomet!

Djevojčice rođene 2009. i 2010. svoju su priliku dobile u nedjelju u mini rukometu. Drugi dan prigodnim je riječima otvorio član uprave RK Đurđevca Krunoslav Pantelić, a za dodjelu medalja i završni govor pobrinuli su se predsjednik Općinskog vijeća Novigrada Podravskog Mladen Levak i načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek.

RK Đurđevac osvojio je prvo, ŽRK 1234 Virovitica drugo, a ŽRK Pitomača treće mjesto gledajući 2009. godište. Lana Ređep najviše je puta zatresla suparničku mrežu, Ana Lenardić svojom igrom zaslužila titulu najbolje igračice, dok je Franka Ivšak bila odlična na gol-liniji. Ela Šantić, Una Velić i Lea Lazarus uvrštene su u najbolju postavu natjecanja.

- Oglas -

U 2010. godištu natjecalo se dvostruko više ekipa, njih šest, igrajući svatko sa svakim. ŽRK LiPa Lipik-Pakrac stigao je do prvog mjesta. RK Đurđevac 1 bio je drugi, a ŽRK 1234 Virovitica 1 treća. U kontekstu pojedinačnih nagrada, Paula Lucić zabila je najviše pogodaka, Lucija Pantelić sveukupno je ostavila najbolji dojam, dok je Idora Lopar najbolja vratarka. Svojim su igrama uvrštavanje u najbolju postave zaslužile i Noela Časić, Magdalena Butlar i Iva Vojvodić.

– Organizacija je trajala preko tri mjeseca kako bi na dane turnira sve išlo besprijekorno. Stotine poziva, mailova i poruka obavljene su da bi se prikupila sredstva, ali i ekipe i možemo reći da smo uspjeli organizirati lijep i bogat turnir. Na koncu je turnir i Novigrad Podravski posjetilo tristotinjak djece iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine, mnogi od njih prvi put. Reakcije nakon turnira su odlične i nadamo se da ćemo dogodine prikupiti čak i više ekipa iz Hrvatske i susjednih zemalja – kažu iz kluba.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

KOMUNALNO PITOMAČA

Zapošljavaju skelara na jednom od najljepših mjesta u Podravini, ako zamišljate posao uz pogled na Dravu i pjev ptičica, onda je ovo za vas,...

Ako svoju svakodnevicu možete zamisliti okruženu zelenilom, pjevom ptičica i šumom rijeke Drave, onda su idući redci namijenjeni upravo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti