19 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
svečani prijem

FOTO Volontiranje im donijelo javno priznanje, M. Mišulin: Gerontodomaćice su se dokazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć starijim sugrađanima
F

Volonterstvo je razlog zašto je udruga jedna je od ovogodišnjih dobitnika javnog priznanja Povelje Grada Đurđevca

Ne propustite

Među ovogodišnjim dobitnicima javnog priznanja Povelja Grada Đurđevca je i Udruga Susret koja okuplja gerontodomaćice.

Za sve članice udruge održan je svečani prijem u Domu kulture, a gradonačelnik Hrvoje Janči zahvalio je svim gerontodomaćicama koje za vrijeme između provedbe dviju faza projekta Zaželi kroz udrugu volonterski nastavljaju pružati pomoć i podršku starijim sugrađanima.

Taj volonterski čin je razlog zašto je udruga jedna je od ovogodišnjih dobitnika javnog priznanja Povelje Grada Đurđevca.

Janči im je čestitao na ovom velikom priznanju i uručio im je poklon košare pune proizvoda lokalnih OPG-ova okupljenih u domaćoj trgovini Podravinoteci.

Spomenimo da je udruga ove godine obilježila godinu dana uspješnog rada, a trenutno broji čak 36 žena. Iza njih su godine rada i iskustva u području pružanja usluga pomoći u kući starijim i nemoćnim sugrađanima.

Osim gradonačelnika, prisutnima se obratila i potpredsjednica Mirjana Mišulin.

– Gerontodomaćice su se dokazale kao neizmjerna i hvalevrijedna pomoć pri obavljanju kućanskih poslova, olakšavanju dostupnosti brojnih usluga i ostvarivanju prava te kao odlične sugovornice za razgovor. Osim kroz pomoć oko obavljanja dnevnih obaveza, njihova najveća vrijednost leži u socijalizaciji i društvenom kontaktu sa starijim sugrađanima – rekla je Mišulin.

Potpredsjednica se u ime svih članica zahvalila gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća Željku Lackoviću i Gradu Đurđevcu na poklonima i dodijeljenom priznanju.

Nakon kraćeg druženja s gradonačelnikom, članice su održale radni sastanak na kojem su dogovorile sudjelovanje udruge na manifestacijama u sklopu obilježavanja Dana grada te su odmah među sobom podijelile radne i kreativne zadatke koje treba odraditi do Đurđeva.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×