prva radionica

FOTO Za sve ljubitelje ljutoga u sklopu bootcampa Taste the idea prezentirani najmoderniji trendovi u uzgoju i preradi chili papričica

Zainteresirani su na primjeru “Volim Ljuto” mogli naučiti zbog čega je važno usvojiti moderne tehnologije i kako one utječu na proizvodnju, preradu i plasman prehrambenih proizvoda

08:37h
0
Foto: Koprivnički inkubator

U ponedjeljak, 10. lipnja održana je prva radionica s tematikom Poslovni model pod utjecajem tehnologije koju vodi mentor Goran Vrabec ispred poduzeća Volim Ljuto. Goran Vrabec je vlasnik OPG-a i tvrtke Volim Ljuto, specijalizirane za uzgoj i preradu chili papričica.

U prvoj radionici na temu u sklopu Taste the idea- food&tech bootcampa u organizaciji Koprivničkog poduzetnika. Goran je polaznicima prenio svoja znanja stečena u poslovanju s ljutim papričicama. Zainteresirani su tako mogli naučiti koje su nove tehnologije u preradi, kako inovativno plasirati proizvode na tržište i kako inovativno pristupati kupcima. Osim navedenog naučili su zbog čega su bitne postprodajne aktivnosti i kako ih provoditi te zašto je bitno odabrati dobar poslovni model.”Naši plastenici opremljeni su modernim senzorima kojima pratimo rast i napredak papričica. Na taj način omogućeno nam je predvidjeti troškove ili uštede”- objasnio je Goran Vrabec.

Kako osmisliti seoski turizam u Hlebinama bila je tema gosta predavača Tihomira Želimorskog koji se u svom izlaganju nadovezao na temu mentora Vrabeca te na drugačijem primjeru ukazao na važnost odabira dobrog poslovnog modela. Kako promovirati tradiciju na moderan način, zbog čega je bitno povezivanje i na koji način promovirati mjesto.

– Morate biti jedinstveni, turizam ne trpi pogreške, tu nema sljedeći put će biti bolje. Posebni izazovi postavljeni su pred kontinetalni turizam, očekivanja gostiju su velika i ne smiju ostati neispunjena – poručio je Tihomir Želimorski.

Foto: Koprivnički inkubator

Tihomir je vlasnik obrta Stari zanati, bavi se izradom proizvoda od drveta te je član druge Stari zanati u kojoj su udruženi lončari, kovači, kožari… Trenutno je predan promociji Hlebina kao turističke destinacije, stoga je u tu svrhu osigurao smještajne kapacitete i osmislio različite aktivnosti za posjetitelje, sve to svodeći pod zajedniki nazivnik “tradicija na moderan način”.

Sredinom lipnja, točnije 17. lipnja kreću edukacije mentora Luke Košćaka, enologa u vinariji Kostanjevec. Zainteresirani će dobiti priliku saznati kako iskoristiti EU fondove, zbog čega je važno usvojiti nove tehnologije u proizvodnji i što to znači za vinare. Gost predavač ovog puta biti će Dean Posnjak, ispred pivovare “Krigl” koji će prezentirati rad pivovare i prvo podravsko craft pivo – Kavorku.

Ukoliko Vas zanima poslovanje OPG-ova koji se bave ugostiteljstvom ili razmišljate o pokretanju vlastitog seoskog turizma svakako se prijavite na radionice Jasmine Rakić Horvat koje kreću od 1. srpnja. Koji su izazovi s kojim se susreću vlasnici seoskog turizma, što žele moderni gosti i na koji način ispuniti njihova očekivanja. Jasmini će se pridružiti gost predavač Jurica Mlinarec iz udruge Kontejner koji će održati gostojuće predavanje na temu Slasna ekscentričnost, gdje će se osvrnuti na teme foodhackinga, eksperimantalnih restorana te alternativnih izvora hrane.

Foto: Koprivnički inkubator

Taste the idea – Food&Tech bootcamp dio je projekta „PARTNERSTVO ZA SVE 2“. Odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14.05.2018. do 13.11.2020. godine, njegova ukupna vrijednost je 1.999.427,02 HRK (Sufinanciranje od strane EU je 99,08%). Nositelj projekta je PORA KKŽ, a u projekt su uključena još 5 partnera  Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Koprivnički poduzetnik d.o.o.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Koprivničkog poduzetnika.

Za više informacija o EU fondovima http://www.strukturnifondovi.hr/.
Za više informacija o Operativnom programu Učinkoviti ljudski potencijali http://www.esf.hr/

Foto: Koprivnički inkubator
Foto: Koprivnički inkubator

čitam...
Loading...