16.9 C
Koprivnica
Subota, 25. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
održana početna konferencija

FOTO Za umirovljenike je pripremljen projekt Zajedno za treću dob, trajat će dvije godine, a predviđa se da će se u program uključiti 70 korisnika
F

Nositelj je Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski, a partneri u projektu su Općina Kloštar Podravski i Osnovna škola Kloštar Podravski

Ne propustite

Lijepe vijesti stigle su za umirovljenike iz Kloštra Podravskog.

Naime, ondje se nastavlja projekt namijenjen upravo njima pod nazivom Zajedno za treću dob koji je usmjeren unaprjeđenju kvalitete života i zaštita prava starijih osoba.

Podsjetimo, u 2021. i 2022. godini provodio se projekt Luckasti umirovljenici koji je trajao dvije godine i koji je uključivao širok spektar aktivnosti.

Početna konferencija projekta Zajedno za treću dob održana je početkom tjedna gdje je istaknuto da će trajati dvije godine. Nositelj je Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski, a partneri u projektu su Općina Kloštar Podravski i Osnovna škola Kloštar Podravski. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 16.000 eura, a od toga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike financira 14.080 i Općina Kloštar Podravski 1.990 eura. Projekt izradila tvrtka Draft.

Voditeljica programa Valentina Marić istaknula je na koji način Općina i škola sudjeluju u projektu.

– Općina Kloštar Podravski je partner u ovom projektu i sudjeluje u davanju prostora za provedbu radionica te je financijska podrška. Partner Osnovna škola Kloštar Podravski sudjeluje u davanju informatičke učionice za održavanje informatičkih radionica koje će voditi vanjska izvoditeljica na ugovor o djelu i financira je ovaj projekt. Također Osnovna škola daje nam na korištenje Školsko sportske dvorane za održavanje radionica tjelovježbi gdje je također zaposlena vanjska izvoditeljica na ovom projektu – ističe Marić.

Dodaje da se javila potreba za provođenjem ovakvog projekta zbog smanjenog sudjelovanja starijih osoba u društvenim događanjima, njihovim sve slabijim pojavljivanjima u društvu kao i smanjenom sudjelovanju članova udruge u aktivnostima.

– Naime starije osobe sve više se isključuju iz društva, osamljuju se u svojim kućanstvima i ne sudjeluju u događanjima koja se organiziraju na razini Udruge, ali i na razini Općine. Stoga je ova potreba za povećanom aktivnošću omogućena provedbom ovog programa kako bi se zajednički „vratili u formu“ i ponovno se aktivno uključili u društvo i zajednicu – poručuje.

Spomenimo da je prošli program imao 40 aktivnih korisnika, a ove godine ih se predviđa 70.

Foto: Valentina Marić
Foto: Valentina Marić
Foto: Valentina Marić
Foto: Valentina Marić
Foto: Valentina Marić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Znanstvena fantastika

Od srpnja ogromne promjene za vozače, ako vaše vozilo to nema – nećete ga moći voziti i registrirati!

Mnogi ne znaju, no ima onih vlasnika vozila koji u svojim novijim automobilima imaju integrirani "Intelligent Speed Assistance (ISA)",...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×