Odvojak Ulice Miklinovec

FOTO Započeli radovi na jednoj od koprivničkih crnih točaka

09:52h
0
Otvorenje radova na raskrižju Krležine i Sabolićeve // Foto: Matija Gudlin

Kroz radnu grupu u suradnji s policijskom upravom, zaključili smo da bi se problem riješio samo s promjenom prava prvenstva glavnog smjera, koji će sada biti u smjeru ulice Miroslava Krleže, objasnila je J. Golubić.

Nakon odgađanja zbog hirovitih kiša, danas su otvoreni radovi na rekonstrukciji odvojka Ulice Miklinovec. Odvojak se proteže od raskrižja glavne Ulice Miklinovec i Ulice Mije Šimeka do problematičnog raskrižja Ulice Miroslava Krleže i one Ivana Sabolića, gdje je održano i samo otvorenje.


Odvojak ulice Miklinovec dugačak je 370 metara te će se, kako je najavio v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić, ondje raditi u potpunosti novi kolnik uz malo proširenje.

– Kako je u pitanju širi centar grada, ovo je ulica značajna i za njene stanovnike i za one koji koriste ovaj spoj za izlazak na glavnu ulicu Miklinovec – rekao je Jakšić, a pročelnica Jasna Golubić objasnila deregulaciju prometa na raskrižju Krležine i Sabolićeve ulice.

– Kroz radnu grupu u suradnji s policijskom upravom, zaključili smo da bi se problem riješio samo s promjenom prava prvenstva glavnog smjera, koji će sada biti u smjeru ulice Miroslava Krleže. Raskrižje je dovoljno široko i pregledno te nije problem u tome, nego su se nesreće događale uglavnom iz razloga oduzimanja prvenstva – objasnila je J. Golubić.

Jakšić je rekao kako za podizanje sigurnosti na jednoj od prometnih crnih točaka u gradu, nije potrebno graditi kružni tok.

– To bio preveliki zahvat koji bi bio preskup i predugo bi trajao, a radilo bi se samo o kozmetici – Jakšićeve su riječi.

Radi se o investiciji Grada teškoj 1,1 milijun kuna, a izvođač radova je zajednica ponuditelja PZC Varaždin i Koming Koprivnica.

– Vjerujemo da će raskrižje biti gotovo za sedam do deset dana, a radovi u cjelosti do kraja rujna. Naravno, svaka će nas kiša malo usporiti, pa je zbog vremenskih uvjeta u ovo doba to teško predvidjeti – zaključila je J. Golubić.

 

čitam...