13.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Izložba donjeg rublja i higijene

[FOTO] ZAVIRI ISPOD U đurđevačkom muzeju izloženo donje rublje djece, žena i muškaraca
[

Izložbom je obuhvaćena i higijena tijela, a samim time i izrada sapuna, kupanje, pranje rublja te peglanje, a glavni dio obuhvaća donje rublje djece, žena i muškaraca.

Ne propustite

U izložbenim salonima Muzeja Grada Đurđevca, otvorena je izložba naziva Zaviri ispod /donje rublje i higijena, čime se nastavila dugogodišnja suradnja Muzeja Grada Đurđevca i Muzeja Moslavine Kutina, koja rezultira razmjenom brojnih izložbi, tako i ove.

Autorica izložbe je etnologinja Slavica Moslavac, koja je na otvorenju opisala tijek nastajanja ove izložbe, odnosno rađanje ideje za istu. Izložbom je obuhvaćena i higijena tijela, a samim time i izrada sapuna, kupanje, pranje rublja te peglanje, a glavni dio obuhvaća donje rublje djece, žena i muškaraca.

Na izložbi se mogu vidjeti i neki, široj publici, nepoznati predmeti, što je svakako dobar poziv svim zainteresiranima da ju pogledaju i upoznaju se s tradicijskim elementima donjeg rublja i higijene. Okupljenima se obratila i ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel, koja je izrazila zadovoljstvo ovom suradnjom bogatom razmjenom iskustava, znanja i predmeta, budući da je autorica izložbe neke od izložaka posudila i od đurđevačkog muzeja, ali i iz privatnih zbirki s đurđevačkog područja. Na posljetku publici i gostima iz Moslavine obratila se i zamjenica gradonačelnika grada Đurđevca, Kristina Benko Markovica, koja je pohvalila interes etnologa, ali i publike, za obrađenu temu, te je službeno otvorila ovu izložbu.

U glazbenom dijelu otvorenja nastupala je pjevačka skupina KUD-a Kloštar iz Kloštar Ivanića koja se đurđevačkoj publici predstavila tradicionalnim pjesmama.

Izložba ostaje otvorena do 25. ožujka 2018.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Detalj s prometnica

DALA JE SVOJE Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke!

"Škodo moja, proizvodnje češke, krenem s tobom a vratim se pješke", napisao je jedan pratitelj facebook stranice Uživo sa...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×