14.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
U nju kreće 370 mališana

FOTO Znamo kako će se zvati škola na Podolicama i kada je svečano otvorenje, I. Bakrač: Rješenje o početku rada dobili smo bez problema
F

Ime škole zasad se neće birati, no zato će se birati nova ravnateljica ili ravnatelj, jer je Ida Bakrač privremena

Ne propustite

Iako su ljetni praznici u punom jeku i brojni školarci trenutno se brčkaju u moru, ne sumnjamo kako dio njih jedva čeka i početak nove školske godine. Barem oni koji će 5. rujna zakoračiti u novu školu na Podolicama. Takvih je otprilike 370, koji će se rasporediti u 16 razrednih odjeljenja.

Projekt vrijedan više od 60 milijuna kuna u potpunosti je gotov, radnici su svoj posao obavili, skele su uklonjene, a oprema je više-manje sva došla i školsko osoblje raspoređuje je po učionicama, hodnicima i tako dalje. Ono što je najvažnije, škola se upisala u sudski registar, što znači da je dobiveno rješenje o početku rada. Potvrdila nam je to i privremena ravnateljica Ida Bakrač.

Škola Podolice pred otvaranjem
Foto: Vedran Tkalec

– Dobili smo rješenje o početku rada još u srpnju i to je najvažnije. Rekli su nam da smo jedna od rijetkih škola koja je rješenje dobila tako brzo i tu stvarno nije bilo nikakvih problema – poručila nam je.

Neće biti zapošljavanja nastavnog osoblja

Kaže da, općenito gledano, problema nije bilo nikakvih i da je sve spremno za početak nove školske godine. Nastavnici su preuzeti i s njima su potpisani ugovori.

– Diobom škole Đuro Ester tu smo raspodjelu uspješno riješili i zapošljavanja nastavnog osoblja neće biti. Eventualno ćemo zapošljavati tehničko i administrativno osoblje, ali teško je o tome govoriti dok ne dobijemo odobrenje. Isto vrijedi i za stručne suradnike, dvojicu bismo zaposlili, ali sve ovisi o odobrenju ministarstva – pojasnila nam je Bakrač.

Škola Podolice pred otvaranjem
Foto: Vedran Tkalec

Iako smo prije nekoliko mjeseci, nakon razgovora s gradonačelnikom Jakšićem, pisali da će odluku o imenu škole donijeti širi krug ljudi, doznajemo da do toga neće doći, odnosno da škola nosi ime kvarta u kojem je izgrađena, a to su Podolice. Ipak, birat će se nova ravnateljica ili ravnatelj, jer je Ida Bakrač privremena.

Svečano otvorenje 1. rujna

– Prvo moramo oformiti školski odbor, koji će po želji imenovati v.d. ravnatelja i raspisati javni natječaj za imenovanje ravnatelja. Taj školski odbor formirat će se krajem kolovoza, a tko će se javiti na natječaj, jasno je, ne ovisi o nama – poručila je privremena ravnateljica.

Prije početka školske godine i ulaska mališana u nove prostorije, škola će se svečano i otvoriti, a kako neslužbeno doznajemo to bi se trebalo dogoditi 1. rujna. Do tada, pogledajte fotografije koje smo snimili ovih dana oko škole i uvjerite se da je projekt koji se desetljećima najvaljivao sada uistinu spreman, na veliko zadovoljstvo mališana, ali i svih žitelja tog dijela Koprivnice.

Škola Podolice pred otvaranjem
Foto: Vedran Tkalec
Škola Podolice pred otvaranjem
Foto: Vedran Tkalec
Škola Podolice pred otvaranjem
Foto: Vedran Tkalec
Škola Podolice pred otvaranjem
Foto: Vedran Tkalec
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Avantura na dva kotača

FOTO Mario Laketa biciklirao do Vukovara i nazad: Kamioni su prolazili 20 centimetara uz mene, ali srce mi je bilo ispunjeno da ne mogu...

Priznajmo si, mnogi od nas se zadišu kada na biciklu odu do trgovine i natrag. Oni u malo boljoj...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×