16.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Sportske igre mladih

FOTO/VIDEO Brojni mališani pokazali sportski duh na Zrinskom trgu, a jak vjetar nisu ni osjetili
F

Koprivnica je tako danas središnje mjesto amaterskog sporta, a na Zrinskom trgu se se okupili brojni mališani prepuni sportskog duha.

Ne propustite

Turneja radosti Sportskih igara mladih, nakon Đurđevca i Križevaca stigla je u Koprivnicu.

Plamen Sportskih igara zapalio je v.d. gradonačelnika Mišel Jakšić, uz pomoć rukometašice Mirande Tatari Šimunović i time su označili početak sportskih natjecanja u svome gradu.

Koprivnica je tako danas središnje mjesto amaterskog sporta, a na Zrinskom trgu se se okupili brojni mališani prepuni sportskog duha.

Sportski dio programa uključivao je natjecanje u graničaru i utrci na 60 metara. Ekipa ”4A Radići” pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa ”Super 9” i time su se plasirale na državnu završnicu u Splitu.

U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi pobjednica kod djevojčica je Josipa Mikulec dok se kod dječaka pobjedom okitio Mateo Šegović. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Dora Lovrinović i Roko Šimunović.

Jak vjetar ih nije spriječio da odmjere snage.

Vanesa Lengelić bila je prva u prvoj utrci na 60 metara, a kaže da joj sport puno znači te trenira rukomet svako dan po dva sata.

Miranda Tatari s bakljom // Foto: koprivnica.hr

– Na početku sam mislio da neću moću, no sada vidim da sam uspio – rekao nam je zadovoljan prvim mjestom prve utrke Luka Kadija (9).

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih,najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10155281337719173/

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Koncert za pamćenje

FOTO/VIDEO Džentlmeni za kraj vikenda punog sadržaja u Pitomači

Koncert popularnih Džentlmena, jednog od najpopularnijih pop-tamburaških sastava, pokazao se kao pun pogodak za sve okupljene na pitomačkom glavnom...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×