Fašničko slavlje

FOTO/VIDEO Maškare okupirale Podravinu i Prigorje i pod ludim maskama donijele veselje na ulice

Pčelice, štrumfovi, vitezovi, vojnici, sobarice, klaunovi. Danas su, barem na kratko, zavladali ulicama i trgovima.

13:37h
0
Trolovsko veselje pod maskama // Foto: Matija Gudlin

Prapodravci od utorka vladaju Koprivnicom. Cinober i Presvetli zajedno sa svojim asistentima preuzeli su ključeve grada od Mišela Jakšića i ostalih gradskih dužnosnika.

Kao što su najavili, danas su na glavnom gradskom trgu predstavili svog gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu.

U fašničkoj povorci koja je krenula od parkirališta Martinovke prednjačila su djeca iz koprivničkih vrtića Smiješak, Tratinčica i Igra, virovskog vrtića Zrno, dječjeg vrtića Vrapčić iz Drnja, vrtića Fijolica iz Novigrada Podravskog, mali članovi KUD-a Delovi, mažoretkinje iz Novigrada, te učenici iz Podravskog sunca, OŠ Braća Radić i OŠ M.P. Miškine iz Đelekovca.

Pčelice, vještice, bubamare, zmajevi, vitezovi, trolovi i dalmatineri samo su neki od likova u koje su se slatki mališani maskirali. Pridružilo im se i desetak skupina odraslih koji su na duhovit način progovorili o aktualnim temama.

U Križevcima je velika maskirana fašnička povorka praćena mažoretkinjama, bubnjarima, vrtićarcima, školarcima i odraslima krenula od Vatrogasnog doma Ulicom Ivana  Zakmardija Dijankovečkoga, Nemčićevim trgom, Ulicom bana Jelačića i bana Lackovića prema Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. Pred mnogobrojnim roditeljima, prijateljima i rođacima predstavljene su maske i maskirane skupine.

Na fašenku u Đurđevcu povorka je krenula od utvrde Stari Grad prema Trgu sv. Jurja. Sa svojim maskama predstavila su se djeca iz Dječjeg vrtića Maslačak i učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana među kojima je odabrana najbolje maskirana grupa i najbolja pojedinačna dječja maska. Fotografije vam donosimo uskoro.

Sudionici fašenka i građani grijali su se uz topli čaj i zasladili slasnim krafnama. Naravno za sve nedaće koje su nas snašle u protekloj godini suđeno je Fašniku, koji je proglašen kriv i spaljen.

Foto galerija iz Koprivnice // Foto: Matija Gudlin

Foto galerija iz Križevaca i Đurđevca // Foto: Admir Sinani i djurdjevac.hr

Fašnička povorka u Koprivnici

Posted by Epodravina.hr on Samstag, 25. Februar 2017

 

Krizevacki Fasnik uzivo

Posted by Epodravina.hr on Samstag, 25. Februar 2017

čitam...
Loading...