Otpad odvoji i nagradu osvoji

FOTO/VIDEO Neodoljivi Prstići u ulozi Eko vilenjaka odigrali predstavu o razdvajanju otpada i odnijeli prvu nagradu

Ocjenjivački odbor dodijelio je prvu nagradu malim Koprivničancima, a koja uključuje eko predstavu, set igračaka, slikovnice Eko vilenjaci i vreće za odvajanje otpada.

16:45h
0

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvo za sve vrtiće i škole u zemlji organizirali su edukativni natječaj “Otpad odvoji i nagradu osvoji”, a među sudionicima i pobjednicima našao se i Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice.

Natječaj se proveo sa ciljem edukacije djece i mladih o važnosti očuvanja prirode, recikliranja i pravilnog postupanja s otpadom, a kroz aktivnosti uspostavljanja sustavnog gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Bio je namijenjen svim vrtićkim i školskim dobnim skupinama te su svi prijavljeni morali realizirati edukativne aktivnosti u skladu sa zadatkom. Tako su mališani iz skupine “Prstići” kao pravi mali Eko vilenjaci odigrali i snimili neodoljivu predstavu koju je ocjenjivački žiri ocijenio najboljom među vrtićima.

Ocjenjivački odbor koji se sastojao od predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te kreativne agencije „Organizacija“, dodijelio je prvu nagradu malim Koprivničancima, a koja uključuje eko predstavu, set igračaka, slikovnice Eko vilenjaci i vreće za odvajanje otpada.

Sličan natječaj ponovit će se i na jesen pa se motivirani ovim rezultatom i videom mogu prijaviti sa svojim projektima.

 

čitam...