Neobična vještina Katarine Križić

FOTO/VIDEO Nevjerojatno što sve ova cura radi na traci, ljudi su zastajkivali da ju vide

Hodanje po traci je odlično za povećanje koncetracije, jer moraš biti ful fokusiran da ne padneš pa ne možeš razmišljati što si radio jučer ili prekjučer. Ujedno je dobro za koljeno jer rade kvatricepsi, ističe Katarina.

17:52h
0
Hodanje na špagi u Koprivničkom parku
Katarina hoda po špagi u gradskom parku // Foto: Mario Kos

Ona voli borilačke vještine, izazove i nove stvari. Katarinu Križić (29) iz Novigrada Podravskog sreli smo u koprivničkom Gradskom parku gdje je između dva drveta rastegnula traku po kojoj je hodala i skakala, kao da je u oblacima.

Zainteresirani prolaznici zastajkivali su da pogledaju ovu neobičnu vještinu, jer tako nešto ne viđaju svaki dan, a neki su se i sami okušali u hodanju po ‘špagi.’

Katarina nam je ispričala da je sve počelo u Rijeci gdje je studirala pedagogiju.

– Tamo sam trenirala Kapuero, brazilsku borilačku vještinu. Ekipa koja trenira je svestrana te su imali i slek pa sam odlučila probati, iako sam bila uvjerena da nema šanse. Kad sam stala bilo je ful teško, sve se ljuljalo na jednu stranu po pola metra. No bila sam uporna i za dva sata sam polovila tehniku držanja ravnoteže i polako hodala – priča nam ona.

Odlučila je kupiti svoj slek, a kako ga u to vrijeme nije bilo u Hrvatskoj, kolege s treninga kupili su joj u Italiji.

Hodanje na špagi u Koprivničkom parku
Ples na traci // Foto: Mario Kos

– Slek line je sličan kao kamionska guma, samo ima više elastina. Inače ima puno vrsti slekanja. Postoje uži, od 2,5 centimetara za one koji prolaze kanjone, a moj je pet centimetara, namijenjen za triking, odnosno salta, što još nisam sasvim usvojila – objašnjava nam ona te dodaje da je traka danas dostupna u svim bolje opremljenim sportskim dućanima.

Katarina je trenutno nezaposlena, radila je kao asistent u nastavi, bila na Erasmusu u Španjolskoj, a sada traži praksu negdje van Hrvatske.

Kaže da povremeno izvuče uže, a kad šeće parkom uvijek gleda koja je lokacija najbolja za postaviti ga.

Foto: Kristina Kos

– Hodanje po traci je odlično za povećanje koncentracije, jer moraš biti ful fokusiran da ne padneš pa ne možeš razmišljati što si radio jučer ili prekjučer. Ujedno je dobro za koljeno jer rade kvatricepsi – ističe Katarina.

Kaže da joj najviše prilaze djeca, dok odrasli uglavnom imaju percepciju da je hodanje po traci jednostavno.

– No tek kad stanu shvate koliko je teško jer smo naučeni hodati po tvrdoj podlozi, a ne onoj koja se miče, a i zglobovi znaju biti podložni upalama jer se cijelo vrijeme miču – kazuje nam ova simpatična djevojka.

Ako ju negdje sretnete, provjerite ima li u torbi slek pa vas možda uputi u tajne hodanja po oblacima.

čitam...