12.1 C
Koprivnica
Subota, 15. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Olimpijski festival dječjih vrtića

FOTO/VIDEO Više od 400 mališana u dvorani Srednje škole upoznaje čari sportskog natjecanja
F

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

Ne propustite

Pod geslom I ja ću biti olimpijac, više od 400 djece danas igra mali nogomet, trči na 50 metara, natječe se u štafeti 4×25 metara, baca lopticu i skače u dalj na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Festival se održava diljem Hrvatske, a u njemu sudjeluje više od 14700 djece iz 399 vrtića.

Olimpijski festival dječjih vrtića doživio je svoje 16. izdanje, a u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, održava se u dvorani Srednje škole. U punoj dvorani u znaku sportskih natjecanja, mališane bodre voditelji te navijači.

Medalje natjecateljima dijelit će perspektivni mladi sportaši iz različitih koprivničkih klubova, a svojim nastupima Festival su obogatile Mažoretkinje grada Koprivnice, plesači iz ŠPK Ritam Koprivnica i ritmičke skupine dječjeg vrtića Smiješak i Male sportske škole.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti, uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo, najvažniji je element natjecanja festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja. Više od 130 tisuća djece prvi je put upoznalo čari sportskog natjecanja upravo na Festivalu, koji je mnoge od njih zasigurno potaknuo i na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

https://www.facebook.com/epodravina/videos/10155335453194173/

 

 

 

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo u Pitomači

FOTO/VIDEO Indira napravila pravi party, svojom vatrenom energijom “prodrmala” sve

U Pitomači se slavi Vidovo i Dani općine, a Indira Forza dobro je "prodrmala" mještane na prvom koncertu vikend...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×