Olimpijski festival dječjih vrtića

FOTO/VIDEO Više od 400 mališana u dvorani Srednje škole upoznaje čari sportskog natjecanja

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja.

10:57h
0
Foto: Matija Gudlin

Pod geslom I ja ću biti olimpijac, više od 400 djece danas igra mali nogomet, trči na 50 metara, natječe se u štafeti 4×25 metara, baca lopticu i skače u dalj na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića.

Festival se održava diljem Hrvatske, a u njemu sudjeluje više od 14700 djece iz 399 vrtića.

Olimpijski festival dječjih vrtića doživio je svoje 16. izdanje, a u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, održava se u dvorani Srednje škole. U punoj dvorani u znaku sportskih natjecanja, mališane bodre voditelji te navijači.

Medalje natjecateljima dijelit će perspektivni mladi sportaši iz različitih koprivničkih klubova, a svojim nastupima Festival su obogatile Mažoretkinje grada Koprivnice, plesači iz ŠPK Ritam Koprivnica i ritmičke skupine dječjeg vrtića Smiješak i Male sportske škole.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti, uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo, najvažniji je element natjecanja festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja. Više od 130 tisuća djece prvi je put upoznalo čari sportskog natjecanja upravo na Festivalu, koji je mnoge od njih zasigurno potaknuo i na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Otvorenje 16. Olimpijskog festivala dječjih vrtića

Posted by Epodravina.hr on Freitag, 12. Mai 2017