Medvedgradske glazbene večeri

FOTO/VIDEO Na vrhu kule iznad Zagreba ekipa iz Ognja priredila spektakularnu etno rock zabavu

Broj ulaznica bio je ograničen i sve su prodane, tako da im je ovo bio prvi rasprodani koncert, a svirali su u akustičnoj verziji. 

19:00h
0
Foto: Magdalena Helena

Kao predgrupa bendu Kries, na ovogodišnjim Medvedgradskim glazbenim večerima nastupio je sve aktivniji i poznatiji domaći bend Ogenj.

Netrebamo vam ih posebno predstavljati, svirali su na svakom bitnijem događaju u Podravini i Prigorju barem jednom, a u posljednje vrijeme svoj zvuk šire sve dalje.

Prošlog petka na vrhu medvedgradske tvrđave zasvirali su u akustičnoj verziji pred publikom koja je uživala u njihovom nastupu na ovoj vrlo atraktivnoj lokaciji.

– Biti na Medvedgradu je sasvim druga dimenzija. Visoko, na friškom zraku, kak veli jedna naša pjesama – Od gori se bolje vidi. A svirati na Kuli koja je najviša točka samog Medvedgrada, neopisivo. Izrazito smo ponosni kaj smo bili pozvani na takav događaj, i kaj smo svojim nastupom mogli obogatiti i program i sve koji su nas došli slušati – izjavio je Tomislav Mihac Kovačic iz Ognja.

Broj ulaznica bio je ograničen i sve su prodane, tako da im je ovo bio prvi rasprodani koncert, a svirali su u akustičnoj verziji.

– Pa mi smo i započeli kao akustični trio, no ubrzo smo zavoljeli struju i malo tvrđe ritmove i gitare, međutim, bilo nam je milo svirati i slušati sebe kak zvučimo mekano, a opet dovoljno okretno i veselo da očaramo sve prisutne. Baš tak kak je nas očarala Kula. Naime, akustičnost tog mjesta je fenomenalna, i mislim da su organizatori pogodili i s idejom “Akustika na vrhu Kule” i odabirom bendova – dodao je Tomislav.

Rekao nam je i kako je za publiku dovoljno reći da su gotovo opet ostali bez predviđenog kontingenta EP-a koji su pripremili. Čini se kako je ogenj u akustičnoj verziji osvojio srca posjetitelja.

Ako niste bili na Medvedgradskim glazbenim večerima ili dan prije na Štrosu ne očajavajte, Ogenj će zasvirati 28. srpnja na ovogodišnjem izdanju RockLive festivala, a početkom kolovoza na njihovim Facebook stranicama provjerite ostale datume.

 

čitam...