'afera orasi'

Fucak (SDP): Skandalozno je da gradska Uprava u tri dana prezentira dva različita demantija, Đurđevac se teško blamira

Iz ureda gradonačelnika prvo su rekli da se radi o šali ili provokaciji te ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini, kaže Fucak

12:36h
0
IMG
Foto: Sanjin Bojić

Zahvaljujući ‘aferi orasi’ Đurđevčani su proteklih dana dospjeli na mnoge naslovnice, a pritom ne mislimo samo na lokalne medije. Kazna od 250 kuna, odnonso neslana šala dvojice djelatnika gradske Uprave nije sjela najbolje gradskim čelnicima pa su isti, kako su poručili Hrvoje Janči i Željko Lacković, poslani na disciplinski postupak i njihov je ostanak na tom radnom mjestu upitan. O tome smo pisali jučer.

Reakcije na takvu odluku, ali i trenutnu ‘aferu’ su raznolike i stižu sa svih strana, a javio se oporbeni vijećnik Marko Fucak (SDP), kojeg zabrinjava činjenica da je gradska Uprava u tri dana javnosti i medijima prezentira dva različita demantija.

– Iz ureda gradonačelnika prvo su rekli da se radi o šali ili provokaciji te ako postoji takav dokument koji bi sadržavao obilježja Grada Đurđevca, najvjerojatnije se radi o krivotvorini. Dva dana nakon toga gradonačelnik izjavljuje medijima i javnosti da se radi o neukusnoj šali dvoje djelatnika i njima bliske osobe i pokrenut je disciplinski postupak protiv njih zbog teže povrede službene dužnosti. Skandalozno je i nimalo vjerodostojno od Gradske uprave da u tri dana javnosti prezentira dva različita demantija na temu koja je trebala ispasti nevažna, a pretvorila se u tešku blamažu Đurđevca, koji se u negativnom kontekstu poteže po državnim medijima i medijima iz regije – smatra Fucak.

Dodaje da trenutno ima važnijih tema koje tište stanovnike Đurđevca i prigradskih naselja.

– To je poskupljenje odvoza otpada i poskupljenje vode, energetska kriza te kreditno zaduženje koje Đurđevac, uz Zagreb, svrstava među najzaduženije gradove u Hrvatskoj – zaključio je SDP-ovac Fucak.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW