17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
fotografija 19. stoljeća

Galerija Koprivnica priređuje izložbu Obiteljski albumi i fotografije Gabrijele Mikšić
G

Otvorenje izložbe održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Ne propustite

Povodom Međunarodnog dana muzeja u Galeriji Koprivnica bit će priređena izložba pod nazivom Fotografija 19. stoljeća/Obiteljski albumi i fotografije Gabrijele Mikšić.

Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 18. svibnja, u 19 sati, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Carte de visite iz tri albuma i kutije fotografija koje su u Muzej grada Koprivnice pribavljene iz ostavštine Gabrijele Mikšić kao poklon koprivničkog odvjetnika, kolekcionara i filantropa Vladimira Malančeca izložene su u četiri tematske cjeline kao kratki pregled fotografije druge polovice 19. stoljeća na prostoru Srednje Europe.

Posebna su tema zagrebački ateljei i prvi fotografi, Franjo Daniel Pommer, Julije Hühn, Ivan Adalbert Standl, Ferdo Kelemen i grupa fotografa koja je djelovala u “velikoj fotografičkoj sali” Đure Mayera, njegovom zagrebačkom ateljeu u Ilici, koji je uz one u Pešti i Grazu, bio uređen i opremljen prema najvišim standardima onog vremena.

Kulturno-antropološka perspektiva u kontekstu povijesti fotografije kao posebne discipline mijenja temeljni pristup fotografijama kao muzejskim predmetima.

Projekt je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Koprivnice.

Foto: Muzej grada Koprivnice
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Oštetili EU

UPRAVO Europski istražitelji “upali” u poznatu prehrambenu kompaniju, istraga u više županija

Kako doznajemo, europski istražitelji, to jest Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu provodi hitnu istragu u više hrvatskih...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×