23.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 19. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Neviđeni gaf

Galovićeve jeseni ove godine neće se održati?
G

Ne propustite

Primili smo obavijest da naša prijava ne zadovoljava formalne uvjete. Rekli su nam da je potreban potpis predsjednika Društva hrvatskih književnika, a ne moj potpis. Ispada da smo falsificirali podatke – rekao je Darko Pernjak, predsjednik podravsko-prigorskog ogranka.

Koprivničko povjerenstvo za administrativnu provjeru prijava pristiglih na javne pozive za sufinanciranje javnih potreba iz gradskog proračuna krajem ožujka zaključilo je da je od 229 pristiglih prijava njih 205 zadovoljava administrativne, odnosno formalne uvjete javnih poziva, dok 24 prijave ne zadovoljavaju.

Među potonjima našla se i prijava Društva hrvatskih književnika podravsko-prigorskog ogranka u kojoj je i manifestacija Galovićeva jesen uz obrazloženje “prijavitelj nije pravna osoba, odnosno nije registriran u registru udruga i registru neprofitnih organizacija”.

– Primili smo obavijest da naša prijava ne zadovoljava formalne uvjete. Rekli su nam da je potreban potpis predsjednika Društva hrvatskih književnika, a ne moj potpis. Ispada da smo falsificirali podatke – rekao je Darko Pernjak, predsjednik podravsko-prigorskog ogranka.

O čemu se konkretno radi, pojasnio je Darko Ledinski, pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

– U propozicijama koje su za sve jednake, a došle su iz ureda Vlade Republike Hrvatske, ogranci se ne mogu prijavljivati već samo matične institucije – kazao je Ledinski.

S druge strane, Pernjak kaže kako mu se čini da je ovakvo odbijanje uz obrazloženje da se radi o administrativnoj pogrešci zapravo isprika da se ne daju novci za kulturu. Usto, nije mu jasno kako Grad zbog formalne pogreške odbija manifestaciju koja se održava već 22 godine u Koprivnici.

– Kada je prije šest ili sedam godina manifestaciji prijetilo ukidanje, tada smo imali legitimitet i bili smo dobar partner Gradu koji je preuzeo i spasio Galovićeve jeseni – istaknuo je Pernjak i dodao kako postoje strane zainteresirane za financiranje ove manifestacije.

Dodao je da su na poziv iz Grada predali ažuriranu prijavu i nadaju se da će ipak sredstva biti odobrena.

– S obzirom na to da su udruge ljudi koji rade programe za druge ljude moramo voditi računa o tome da svugdje gdje možemo pomoći to i učinimo, a da pritom ne kršimo zakon. Dakle, pozvani su svi oni koji zaista imaju administrativnu pogrešku da ju isprave. Ne bi bilo pošteno diskvalificirati dobar program zbog ovakve pogreške – objasnio je Ledinski.

No, dodao je, kako se kod ogranka ne radi o administrativnoj pogrešci stoga su ih uputili da podnesu novi ispravan zahtjev za jednokratnu pomoć za financiranje projekta što je ogranak 1. travnja i učinio. Slijedi provjera od strane povjerenstva i pročelnika, a konačnu odluku donosi gradonačelnica Vesna Želježnjak.

Spomenimo i to da smo provjerom u registru udruga pronašli Društvo hrvatskih književnika, ali stoji da još uvijek nisu uskladili svoj statut s novim zakonom, što su trebali učiniti do kraja listopada prošle godine.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

KUD Srce na Prkačijadi

Kolači s njihovog štanda razgrabili su se u manje od pola sata! Doznali smo tajnu najslasnijih prkača

Virovska prkačijada okupila je brojne ljubitelje slatkog, kolača, keksića i tradicionalnih poslastica. A tko ih može bolje raditi nego...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×