2.6 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

GKP Komunalac opet na udaru laburista // „Iz svojih pričuva trebali su ublažiti poskupljene vode“
G

Ne propustite

Nakon što su u prosincu prošle godine podnijeli priopćenje o „bajkovitom” stanju u Komunalcu, koprivnički ogranak Hrvatskih laburista jučer se javio novim priopćenjem protiv ovog gradskog poduzeća, ali i same gradonačelnice Želježnjak te Vlade RH.

Naime, početkom nove godine na snagu je stupila Vladina uredba o povećanju iznosa naknade za korištenje voda i naknadu za zaštitu voda. Sukladno toj odredbi koprivnički je Komunalac s prvim danom 2013. godine povisio cijenu vodoopskrbe i odvodnje za ukupno 64 lipe po metru kubičnom.

Prema mišljenu koprivničkih laburista, GKP Komunalac se trebao organizirati i iz svojih pričuva ublažiti ovo poskupljenje, jer kako kažu, riječ je o ionako bogatom gradskom poduzeću.

Otrovnu strelicu uputili su i prema koprivničkoj gradonačelnici, rekavši da je svojim potpisom na ovu odredbu na najgori mogući način poželjela sretnu Novu godinu građanima Koprivnice, pokazujući smjer kojim će grad ići u 2013. godini.

– U vrijeme kad bi briga o gospodarstvu trebala biti prioritet svim vlastima, bez rasprave i bez upozorenja, događaju se stvari koje direktno štete gospodarstvu. Na žalost i dalje najugroženiji građani moraju najviše podnostiti teret krize, dok gradski proračun i prenapuhani prihodi Komunalca služe za bahato rasipanje novca – stoji između ostalog u njihovom priopćenju.

U nastavku teksta možete pročitati kompletno priopćenje koprivničkog ogranka Hrvatskih laburista.

 

Novo poskupljenje vode i odvodnje u Gradu!

Iako se radi o podmetnutom kukavičjem jajetu svim građanima Republike Hrvatske, dodatni udar na siromašne i ojađene građane Koprivnice, bez imalo spremnosti da ublaži ovaj novi u nizu planiranih udara na lisnice građana, gradonačelnica je potpisala 24. prosinca prošle godine. Sav prihod bi trebao ići u korist Hrvatskih voda za …? Da, to je ista ona javna tvrtka koja ubire porez na kišu i koja je nedavno svima čestitala kraj 2012. antedatiranim uplatnicama za vodni doprinos!

Prema službenim izračunima Komunalca d.o.o., prosječno kućanstvo u našem Gradu troši oko 5,5 m3 po glavi.

Što ovo povećanje stvarno znači ilustrirat ćemo na slijedeći način:

• 11 praznih bočica plastične ambalaže moraju naći svi oni bez posla!
• Litra mlijeka manje mjesečno (trajnog, od mlijeka u prahu proizvedenog negdje u EU)
• Jedna štruca kruha manje mjesečno (bez okrajaka jer je PDV sada 5% na nj) svim umirovljenicima s mizernim penzijama!
• Jedan dan u školi bez peciva djeci čiji roditelji imaju male plaće ili ih ne primaju redovito!
• Po jedna krava u štalama manje jer one troše jako puno vode!
• Neminovno poskupljenje određenih proizvoda u gospodarstvu jer i njima ide ovaj namet!

U vrijeme kad bi briga o gospodarstvu trebala biti prioritet svim vlastima, bez rasprave i bez upozorenja, događaju se stvari koje direktno štete gospodarstvu.

Hrvatski laburisti – Stranka rada ogranak Koprivnica upozoravao je na bajkovitu situaciju u gradskom poduzeću Komunalac d.o.o. No od naših zahtijeva za smanjenjem cijena ostao je samo muk vladajućih struktura koje su potvrdile mandat predsjednika uprave rečenog društva ne spomenivši niti jednom riječi rastrošnost i bahatost koja se provodi preko leđa građana Koprivnice. Ovim poskupljenjem gospođa obnašateljaca dužnosti gradonačelnika na najgori način poželjela je sretnu novu godinu građanima Koprivnice pokazujući smjer kojim će grad ići u 2013. godini zahvaljujući neosjetljivosti vladajućih na probleme običnih građana inzistirajući na megalomanskim neodrživim projektima za uhljebljenje podobnih kadrova.

Uopće ne treba ni spominjati da Gradske vlasti nisu učinile ništa po pitanju ublažavanja ovog udara, za kojeg su znale, kroz zahtjev da se ionako bogato komunalno poduzeće pokuša organizirati i iz svojih pričuva ublažiti ovo poskupljenje! Također ne treba zamjeriti nikomu što ‘sit gladnomu ne vjeruje’ jer neka su radna mjesta zabetonirana i nema brige da bi se sutra neki možda mogli kraj kontejnera sa smećem potući zbog nekoliko praznih plastičnih bočica koje nekim drugima, valjda manje vrijednim ljudima, život znače!

Na žalost i dalje najugroženiji građani moraju najviše podnostiti teret krize dok gradski proračun i prenapuhani prihodi Komunalca služe za bahato rasipanje novca na što smo upozorili na našoj press konferenciji u prosincu 2012. godine.

U Koprivnici, 10.01.2013
Predsjednik ogranka Koprivnica Siniša Kavgić

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×