17.6 C
Koprivnica
Utorak, 21. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PRIPREME ZA JESEN

Glavna županijska epidemiologinja objasnila što napraviti ako se cijepite prvom dozom pa onda odete na ljetovanje
G

Postoji interes za cijepljenjem djece od 12 do 18 godina starosti, a to će moći obaviti u prostorima Zavoda za javno zdravstvo u tjednu od 28. lipnja do 02. srpnja. 

Ne propustite

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, na današnjoj je medijskoj konferenciji Stožera civilne zaštite dala više informacija o epidemiološkom situaciji, ali i informacije o cijepljenju u danima pred nama.

Od početka do danas evidentirane su 8172 osobe koje su bile bolesne i dokazane PCR testom da su bile pozitivne, 206 osoba je umrlo.

Od jučer do danas nemamo novooboljelih. Aktivnih je trenutno devet, troje je u bolnici.

– Nadamo se da će i ovo troje izaći i da ćemo se riješiti covid pacijenata. Priliku za to imamo, a to je da se što više ljudi procijepi – rekla je Vadla te pojasnila kako se upravo zbog toga već sada pripremaju za jesen.

Kad su brojke cijepljenih prvom dozom u pitanju bližimo se 40 posto procijepljenosti. Prvu dozu primile su 33.693 osobe, drugu njih 22.808, odnosno ukupno je podijeljeno 56.501 doza. Vadla je istaknula želju da udio bude i veći od ovoga.

U Koprivnici i Križevcima će se u subotu održati veliki punktovi na kojima će se cijepiti drugim dozama, 30. lipnja isto će biti održano u Đurđevcu, dok je zadnji veliki punkt drugih doza biti 3. srpnja.

Ravnateljica ZZJZ-a pozvala je sve koji imaju boravište i prebivalište u našoj županiji da se odazovu pozivu i dođu na cijepljenje u nedjelju, 27. lipnja od 8 do 13 sati.

Mogu doći bez najave, bit će cijepljeni Pfizerom – pojasnila je Vadla.

Foto: Ivan Balija
Draženka Vadla, Ratimir Ljubić i Melita Ivančić // Foto: Ivan Balija

S obzirom da će ovo cijepljenje biti bez najave, zahtijevat će drugačiju organizaciju rada, ne zna se tko će sve doći, pa organizatori sve koji dođu mole za strpljenje. Ovisno o odazivu u nedjelju, bit će donesen plan daljnjeg cijepljenja.

– Važno je da sugrađani znaju. Ako sada, u ovom periodu prime prvu dozu, a onda odu na ljetovanje, drugom se dozom mogu cijepiti bilo gdje gdje se zateknu u Hrvatskoj, u turističkim središtima, važno je samo ponijeti potvrdu da su cijepljeni – rekla je Vadla te još jednom poručila neodlučnima da se 27. lipnja odazovu pozivu na cijepljenje bez najave pa sretni i zadovoljni odu na svoja ljetovanja.

Ravnateljica je kazala i kako postoji interes za cijepljenjem djece od 12 do 18 godina starosti, a to će moći obaviti u prostorima Zavoda za javno zdravstvo u tjednu od 28. lipnja do 2. srpnja.

Vadla je na kraju apelirala.

– Odlučite se na cijepljenje da bi jesen i zimu dočekali s kolektivnim imunitetom i daj bože da se korona više ne vrati. U protivnom ne znamo što nas čeka. Imamo dobro oružje i možemo se boriti protiv korone samo ga trebamo primijeniti, odnosno moramo se procijepiti – zaključila je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

U susjedstvu

UPRAVO Muškarac nožem na smrt izbo starijeg, ženu razrezao, u bolnici je

​Kako upravo doznajemo, danas  oko 17.25 sati dogodilo se strašno ubojstvo. Naime, policija navodi kako se ubojstvo dogodilo u...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×