sporne odluke stožera

Glumac Sven Šestak o dozvoljenim misama: Mi sjedimo doma, a oni koji su bili disciplinirani kada je trebalo, rade

E tako! Pošteno. Tako nam i treba... jer dok su se svi vjerski radnici cijelo vrijeme držali svih uputa stožera, mi, kazališni radnici, smo,unatoč svim zabranama, održavali strogo zabranjene kazališne predstave i širili virus svojim bahatim i nediscipliniranim glumatanjem koje ionako nikome nije potrebno.

18:00h
0
Predstava Kraljevstvo moje // Foto: Ludensteatar.hr

Procesija na Hvaru, zatvorene trgovine nedjeljom i relativno rana dozvola misnih slavlja odluke su koje su mnogi zamjerali Stožeru, aludirajući da preko njih HDZ gura svoju politiku i skuplja predizborne bodove. Ujedno, teško je zamisliti da ove mjere imaju ikakvu povezanost sa znanosti te da su ih izmislili i odobrili epidemiolozi.


I dok dio djelatnosti još nema dozvolu za rad i strahuju, kako za svoju, tako i za egzistenciju svojih djelatnika, sportskih događaja nema, crkve u nedjelju otvaraju svoja vrata i to navodno bez ograničenja broja vjernika.

Na ovu se situaciju na svom Facebook profilu na svoj ironičan način osvrnuo Sven Šestak, glumac i izvršni producent koprivničkog Ludens teatra, a pozivajući se na nedavne incidente don Josipa Delaša u župnoj crkvi u splitskoj Sirobuji.

Sven Šestak // Foto: Matija Gudlin

– E tako! Pošteno. Tako nam i treba… jer dok su se svi vjerski radnici cijelo vrijeme držali svih uputa stožera, mi, kazališni radnici, smo,unatoč svim zabranama, održavali strogo zabranjene kazališne predstave i širili virus svojim bahatim i nediscipliniranim glumatanjem koje ionako nikome nije potrebno. Kada su nas na to pokušavali upozoriti, jednostavno smo prebili par novinara jer šta će oni nas snimat dok mi radimo svoj posao. Još smo bili i toliko bezobrazni da smo dio svoje zadojene publike instalirali ispred kazališta da urlaju protiv svih i svega što je civilizirano. Zato danas, kada je Hrvatska postala uljuđena, moderna europska država, mi sjedimo doma, a oni koji su bili disciplinirani kada je trebalo, rade – napisao je on.

Na kraju nam je samo dodao da ne podržava ni otvaranje crkve, ni kazališta.

čitam...