Goran Šafarek nagrađen uglednom Velebitskom degenijom: Čast mi je dobiti ovu nagradu, potiče me to na daljnji rad

Nagrada Velebitska degenija za novinarske radove na području zaštite okoliša i prirode dodjeljuje se 21 godinu uzastopce, a ove je godine prvi put bila oplemenjena humanitarnom notom - potporom i pomoći sisačkoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u uređenju Odjela za palijativnu skrb.

0

U povodu Svjetskog dana biološke raznolikosti i Dana hrvatske prirode jučer se u Novinarskom domu u Zagrebu održala svečana dodjela nagrade Velebitska degenija za 2018. godinu za najbolje novinarske radove na temu zaštite okoliša i prirode.

Nagrađen je i naš kolumnist Goran Šafarek Velebitskom degenijom za seriju fotografija o Dravi objavljenih u reportaži Drava, rijeka na prekretnici u časopisu Meridijani. Kako tekst, tako i fotografije svjedoče o još uvijek sačuvanoj biološkoj raznolikosti na sprudovima i rukavcima te u njezinim poplavnim šumama. 

– Ova me nagrada potiče na daljnji rad, a najviše mi je drago što nekoga zanima sama tematika prirode. Čast mi je što sam dobio ovu nagradu za koju nas je u konkurenciji bilo oko 100. U samoj komisiji bili su respektabilni ljudi iz medija što me potiče da i dalje nastavim u istom tempu – rekao je Šafarek.

- Oglas -

Nagrada Velebitska degenija za novinarske radove na području zaštite okoliša i prirode dodjeljuje se 21 godinu uzastopce, a ove je godine prvi put bila oplemenjena humanitarnom notom – potporom i pomoći sisačkoj bolnici Dr. Ivo Pedišić u uređenju Odjela za palijativnu skrb.

Nagrada je ove godine dodjeljena 22. svibnja, na Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj. Velebitsku degeniju dodjeljuju Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatska elektroprivreda – Opskrba.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).