22. IZDANJE

Gotova je Dora, nastupio je naš Eric Vidović, a na Euroviziju ide Albina Grčić

U sklopu večerašnje Dore nastupila je Vesna Pisarović, prijašnja hrvatska predstavnica na Euroviziji 2002. godine.

22:12h
0

U Opatiji se večeras birala pjesma, odnosno izvođač koji će Hrvatsku predstavljati na Euroviziji. Dakle, održana je Dora, i to 22. izdanje, nažalost bez publike, pod strogim epidemiološkim mjerama.


Premijerno je svoje pjesme izvelo 14 odabranih finalista, a među njima je i Koprivničanac Eric Vidović. Eric je nastupao drugi u nizu, s pjesmom Reci mi.

Publika je glasovala telefonski, dok su tročlani ocjenjivački sudovi bili u HRT-ovim centrima, u dopisništvu Vukovar i u Zagrebu.

Nakon raspodjele glasova žirija, Eric se s 29 bodova nalazio na devetome mjestu. Prva je dotad bila Albina sa 78 bodova.

Gledajući glasove gledatelja preračunate u bodove, Eric je osvojio dodatnih 16, čime je došao do ukupnih 45. U konačnici, s novim bodovima od glasova gledatelja na Euroviziju ide Albina, punoga imena Albina Grčić s pjesmom Tick-Tock.

Uz Erica i pobjednicu Albinu, nastupali su Nina Kraljić, Ella Orešković, Bernarda, Sandi Cenov, ToMa, Filip Rudan, Beta Sudar, Cambi, Ashley Colburn i Bojan Jambrošić, Brigita Vuco, Mia Negovetić te Tony Cetinski i Kiki Rahimovski.

Spomenimo kako je u sklopu večerašnje Dore nastupila Vesna Pisarović, prijašnja hrvatska predstavnica na Euroviziji 2002. godine.

čitam...