KONAČNA BROJKA

Gotovo je cijepljenje AstraZenecom u Sv. Petru Orehovcu, odazvala se tek petina od prijavljenih mještana, D. Vadla: Tko je došao, došao je, idemo dalje

Točnije, riječ je o 114 osoba.

12:51h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Pisali smo o slabome odazivu na cijepljenje cjepivom tvrtke AstraZeneca u Svetom Petru Orehovcu koje je, podsjetimo, isprva odgođeno, a zatim novom odlukom ipak provedeno danas između 8 i 12.20 sati.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite rečeno je kako se trebalo cijepiti 650 mještana triju općina – Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka – no interes sve prepolovio na 300-tinjak. Glavna županijska epidemiologinja te ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, dr. Draženka Vadla, kazala nam je kako je do 10.15 sati cijepljeno 66 osoba.

U konačnici je, kazala nam je po završetku cijepljena, cjepivo AstraZenece primilo 114 osoba, što je, otprilike, 18 posto od spomenutih 650 koji su prvotno trebali doći.

– Bilo je kako je bilo. Sve je prošlo u redu. Tko je došao, došao je. Idemo dalje, sljedeći punkt je Gola – najavila je D. Vadla.

Akciju cijepljenja podržali su i župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Stožera Ratimir Ljubić sa zamjenicom načelnika, ujedno i pročelnicom Službe ureda župana  Melitom Ivančić, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović.