26.3 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVA ŠKOLSKA GODINA

Grad Đurđevac osnovnoškolcima osigurao sve radne materijale, a cilj je nadogradnjom školske zgrade stvoriti uvjete za jednosmjensku nastavu
G

Svakako želimo jednosmjensku nastavu u našoj osnovnoj školi i činimo sve što je u našoj moći da to omogućimo.  Pripremili smo projekte za nadogradnju osnovnoškolske zgrade i prijavit ćemo se na raspisani natječaj za sufinanciranje te investicije kaže gradonačelnik Janči

Ne propustite

Pripreme za početak nove školske godine u punom su jeku i u Osnovnoj školi Đurđevac.

Grad Đurđevac je za sve učenike osigurao sve radne materijale, dok će roditeljima srednjoškolcima te učenicima područnih škola za djecu s teškoćama u razvoju te Suhoj Kataleni, kao i prethodnih godina Grad nakon podnošenja zahtjeva financirati te troškove.

U matičnoj školi u Đurđevcu odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja odobren je još jedan razredni odjel petih razreda pa će u novoj školskoj godini biti formiran i četvrti razredni odjel. Nastava će se i ove godine odvijati u dvije smjene.

– Svakako želimo jednosmjensku nastavu u našoj osnovnoj školi i činimo sve što je u našoj moći da to omogućimo. Pripremili smo projekte za nadogradnju osnovnoškolske zgrade i prijavit ćemo se na raspisani natječaj za sufinanciranje te investicije – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: Osnovna škola Đurđevac

Osnovna škola Đurđevac, pak, sve čini da i u postojećim uvjetima, nastava bude kvalitetna.

Potvrdio je to i ravnatelj Danijel Domišljanović i naglasio da se smanjenjem broja učenika u razrednim odjelima stvaraju uvjeti za kvalitetniji rad s učenicima, čime je osigurana bolja komunikacija te povratne informacije među sudionicima odgojno-obrazovnog rada.

– U svakom razrednom odjelu ima specifičnosti u odnosu na individualne karakteristike učenika te je to važan kriterij za formiranje razrednih odjela. Ključne podatke o tome dobili smo u razgovoru s roditeljima, odgajateljima iz vrtića te neposrednim uvidom pri upisu djece u prvi razred pa je u vezi s time sastavljanje razrednih odjela bilo u domeni stručnih suradnika škole. Vjerujemo da će roditelji njihove stručne i promišljene odluke prihvatiti i da u tom smislu već pripremaju svoju djecu za iduću školsku godinu – istaknuo je školski pedagog Nikola Vuković i dodao da je važno da učenici iz ulica idu u iste razredne odjele te da prijašnje druženje u vrtiću ili maloj školi nije kriterij za nastavak školovanja u osnovnoj školi.

Foto: Osnovna škola Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Promocija upisa

FOTO Koprivničke škole predstavile što nude budućim učenicima, može se birati između 60-ak zanimanja

Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola Koprivnica i Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica danas su se predstavile u prostoru Centra kompetentnosti...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×