Potpisan ugovor

Grad Đurđevac Župi sv. Jurja darovao sva zemljišta na kojima su sagrađene crkve

U suradnji s Gradom trenutno radimo na najvećem zajedničkom projektu, uređenju naše Crkve sv. Jurja. Rekonstruiran je pod crkve, postavljeno je podno grijanje, a krenuli smo i sa obnovom klupa nakon čega kreću i soboslikarski radovi, rekao je župnik Marko Rac.

09:04h
0
Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac je uspješno riješio zemljišno knjižno stanje za nekretnine na kojima se nalaze crkve te je jučer u Muzeju Grada Đurđevca svečano potpisan ugovor o darovanju tih nekretnina. Ugovor su potpisali gradonačelnik Hrvoje Janči i župnik Marko Rac.

– Kako je u Đurđevcu još u tijeku katastarska izmjera, u postupku javnog uvida utvrđeno je da su nekretnine na kojima su sagrađene Župna crkva svetog Jurja i Crkva svete Rozalije u Đurđevcu u zemljišnim knjigama upisane kao Općenarodna imovina. Nakon toga Grad je pristupio rješavanju zemljišno knjižnog vlasništva jer je Grad pravni slijednik te imovine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Kako se radi o vjerskim objektima bilo nam je iznimno važno da se na njima upiše stvarni vlasnik, a to je naša Župa svetog Jurja u Đurđevcu. Zbog toga Grad Đurđevac ovim ugovorom daruje Župi i vjernicima ono što im oduvijek pripada – dodao je gradonačelnik te se zahvalio župniku Marku Racu na dosadašnjoj odličnoj suradnji.

– Zahvaljujem se Gradu i gradonačelniku što su razriješili ovu situaciju te su od sada crkve i službeno u vlasništvu naše Župe. U suradnji s Gradom trenutno radimo na najvećem zajedničkom projektu, uređenju naše Crkve sv. Jurja. Rekonstruiran je pod crkve, postavljeno je podno grijanje, a krenuli smo i sa obnovom klupa nakon čega kreću i soboslikarski radovi – rekao je župnik Marko Rac.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

čitam...
Loading...