17.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Potpisan ugovor

Grad Đurđevac Župi sv. Jurja darovao sva zemljišta na kojima su sagrađene crkve
G

U suradnji s Gradom trenutno radimo na najvećem zajedničkom projektu, uređenju naše Crkve sv. Jurja. Rekonstruiran je pod crkve, postavljeno je podno grijanje, a krenuli smo i sa obnovom klupa nakon čega kreću i soboslikarski radovi, rekao je župnik Marko Rac.

Ne propustite

Grad Đurđevac je uspješno riješio zemljišno knjižno stanje za nekretnine na kojima se nalaze crkve te je jučer u Muzeju Grada Đurđevca svečano potpisan ugovor o darovanju tih nekretnina. Ugovor su potpisali gradonačelnik Hrvoje Janči i župnik Marko Rac.

– Kako je u Đurđevcu još u tijeku katastarska izmjera, u postupku javnog uvida utvrđeno je da su nekretnine na kojima su sagrađene Župna crkva svetog Jurja i Crkva svete Rozalije u Đurđevcu u zemljišnim knjigama upisane kao Općenarodna imovina. Nakon toga Grad je pristupio rješavanju zemljišno knjižnog vlasništva jer je Grad pravni slijednik te imovine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Kako se radi o vjerskim objektima bilo nam je iznimno važno da se na njima upiše stvarni vlasnik, a to je naša Župa svetog Jurja u Đurđevcu. Zbog toga Grad Đurđevac ovim ugovorom daruje Župi i vjernicima ono što im oduvijek pripada – dodao je gradonačelnik te se zahvalio župniku Marku Racu na dosadašnjoj odličnoj suradnji.

– Zahvaljujem se Gradu i gradonačelniku što su razriješili ovu situaciju te su od sada crkve i službeno u vlasništvu naše Župe. U suradnji s Gradom trenutno radimo na najvećem zajedničkom projektu, uređenju naše Crkve sv. Jurja. Rekonstruiran je pod crkve, postavljeno je podno grijanje, a krenuli smo i sa obnovom klupa nakon čega kreću i soboslikarski radovi – rekao je župnik Marko Rac.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vidovo 2024.

[FOTO/VIDEO] VELIKA SVEČANOST U Pitomači se slavi Dan općine, Grgačić: Planiramo projekte vrijedne 50 milijuna eura

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača, održana danas, kruna je proslave Dana općine Pitomača i blagdana Svetog Vida, zaštitnika...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×