Grad i ove godine dodjeljuje studentske stipendije

07:38h
0
Grad i ove godine dodjeljuje studentske stipendije // foto: Ivan Brkić

Grad Koprivnica i ove će godine dodjeljivati studentske stipendije. U gradskoj upravi se nadaju da će interes za 500 gradskih kuna mjesečno biti velik jer to znači da je veliki broj koprivničkih građana upisao studij, rekao je gradonačelnik Zvonimir Mršić.

– Unaprijed ne limitiramo kvotu. Ona će biti sigurno negdje iznad sto novih stipendija ali mi imamo otvoreni natječaj budući da ne znamo koliko će bodova imati grupa gdje se treba podvući crta.

A hoće li i ovogodišnji stipendisti, poput njihovih prethodnika, sa stipendijom dobiti i dodatni stimulans u vidu računala, za sad je još  neizvjesno, a ovisi o punjenju proračuna i broju stipendista, rekao je gradonačelnik Mršić te ipak zaključio.

– Trudit ćemo se osigurati dodatne resurse za studente, a vidjet ćemo da li će to biti računala ili nešto drugo. Nešto će biti ali ovaj čas to ne mogu reći. Vidjet ćemo sve kada natječaj bude gotov.

Natječaj za nove studentske stipendije bit će objavljen danas, a ostat će otvoren do 14. listopada. Podsjetimo da grad stipendira šestotinjak studenata za što godišnje izdvaja oko četiri milijuna kuna.

Izvor: Radio Drava